ΗΠΑ: Ρώσοι αξιωματούχοι πίσω από εκστρατεία παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό

ΗΠΑ: Ρώσοι αξιωματούχοι πίσω από εκστρατεία παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ εντόπισαν δύο Ρώσους "στρατιωτικούς πράκτορες"  που φέρονται να συμμετείχαν σε παραπληροφόρηση σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού ενόψει εκλογών, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press.

Σύμφωνα με τους παραπάνω αξιωματούχους, οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών χρησιμοποίησαν «ένα τρίο ιστότοπων στην αγγλική γλώσσα» ως μέσο παραπληροφόρησης για την COVID-19 και συγκεκριμένα τα site InfoRos.ru, Infobrics.org και OneWorld.press.

Σημειώνεται ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βρετανία, όσο και οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει την Ρωσία τόσο για παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορονοϊό όσο και για προσπάθεια κλοπής της έρευνας για το εμβόλιο.

Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας της Βρετανίας ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες, ότι μια ομάδα που ονομάζεται APT29, με το προσωνύμιο "Δούκες" συντονίζεται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για την υποκλοπή έρευνας του κορονοϊού.

Με φόντο τα παραπάνω, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ με επιστολή τους προς διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι εξέφρασαν πρόσφατα "βαθιά ανησυχία" καθώς το Κογκρέσο φαίνεται να βρίσκεται στο στόχαστρο μιας "ενορχηστρωμένης εκστρατείας" ξένων μυστικών υπηρεσιών.