ΗΠΑ: Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron

ΗΠΑ: Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε χθες Σάββατο, με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος, τη θεραπεία συνθετικών αντισωμάτων κατά της Covid-19 από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron, η οποία χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Η έγκριση αυτών των θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να επιτρέψει σε ασθενείς να αποφύγουν τη νοσηλεία και να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης», δήλωσε ο αξιωματούχος της FDA, Στίβεν Χαν.

Σημειώνεται ότι προ ημερών, η φαρμακευτική εταιρεία Roche ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2021 θα μπορεί να διαθέσει την θεραπεία αντισωμάτων κατά του κορονοϊού την οποία ανέπτυξε η Regeneron, αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές για την ικανότητά της να παράγει μεγάλες ποσότητες. 

Η Roche «έχει ήδη ξεκινήσει με επιτυχία τη μαζική παραγωγή», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Επιστημονικός Διευθυντής της Regeneron, Γιώργος Γιανκόπουλος, σε συνέντευξή του πριν από το συνέδριο του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

«H Regeneron είναι σε συζητήσεις με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων καθημερινά αφού υπέβαλε την αίτησή του για επείγουσα χρήση του φαρμάκου κατά του COVID-19 τον Οκτώβριο και αναμένει τελική απόφαση στο πολύ κοντινό μέλλον», δήλωσε ο Γιανκόπουλος. 

Το πειραματικό φάρμακο της εταιρείας αυτής είχε λάβει και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά την νοσηλεία του στο νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ.