Ινδονησία: Ξεκινούν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για πιθανό εμβόλιο κατά της Covid-19

Ινδονησία: Ξεκινούν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για πιθανό εμβόλιο κατά της Covid-19

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν στην Ινδονησία κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για ένα πιθανό εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού, στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της κρατικής φαρμακευτικής εταιρείας Bio Farma και της κινεζικής Sinovac, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η έναρξη των κλινικών δοκιμών έρχεται τη στιγμή που η Ινδονησία αγωνίζεται να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να αυξάνεται διαρκώς.

Οι κλινικές δοκιμές τελικής φάσης θα ξεκινήσουν στις 11 Αυγούστου με τη συμμετοχή 1.620 εθελοντών ηλικίας μεταξύ 18 και 59 ετών, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο καθηγητής Κουσναντί Ρουσμίλ, επικεφαλής της έρευνας.

Οι μισοί από τους εθελοντές θα λάβουν το εμβόλιο σε μία περίοδο έξι μηνών, ενώ οι υπόλοιποι ένα εικονικό φάρμακο, είπε, σημειώνοντας ότι προς το παρόν έχουν δηλώσει συμμετοχή 800 εθελοντές.

«Θέλουμε να έχουμε το δικό μας εμβόλιο, ώστε να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε για τον λαό μας», δήλωσε ο Ρουσμίλ.

Καθώς η Ινδονησία προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο το διαρκές κύμα μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό, η κυβέρνηση έχει δηλώσει την ανάγκη να εξασφαλίσει ικανές προμήθειες κάποιου εμβολίου εν μέσω ανησυχίας ότι κάποιες χώρες ίσως να μείνουν πίσω.

Ο Υπουργός κρατικών επιχειρήσεων καθησύχασε την κοινή γνώμη αυτή την εβδομάδα ανακοινώνοντας ότι η Bio Farma θα είναι έως το τέλος του έτους έτοιμη να παράγει 250 εκατ. δόσεις τον χρόνο, αν το εμβόλιο της Sinovac αποδειχθεί αποτελεσματικό.