Ινδία - Κορονοϊός: Ανακοίνωσε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων σε μια ημέρα από τον Ιούλιο

Ινδία - Κορονοϊός: Ανακοίνωσε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων σε μια ημέρα από τον Ιούλιο

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από την COVID-19 σε ένα 24ωρο από τον Ιούλιο, μετά την αναθεώρηση του απολογισμού των νεκρών σε δύο κρατίδια.

Συγκεκριμένα το ανατολικό κρατίδιο Μπιχάρ προσέθεσε σήμερα στον απολογισμό του 2.426 μη καταγεγραμμένους θανάτους από την νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός και το νότιο κρατίδιο Κεράλα 263 θανάτους, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας.

Αξίζει να επισημανθεί ότι με τους αναθεωρημένους αριθμούς ο συνολικός απολογισμός των θανάτων σε μια ημέρα από την COVID-19 ανήλθε σε 2.796 και είναι ο υψηλότερος που καταγράφεται στη χώρα από τις 21 Ιουλίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Ένα φονικό δεύτερο κύμα της επιδημίας τον Μάρτιο και τον Απρίλιο φέτος προσέβαλε εκατομμύρια ανθρώπους και προκάλεσε τον θάνατο χιλιάδων.

Σημειώνεται ότι τα ινδικά κρατίδια συνεχίζουν να προσθέτουν μη καταγεγραμμένους θανάτους από την COVID-19 τους τελευταίους μήνες στον ημερήσιο απολογισμό τους, την ώρα που ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την νόσο στη χώρα είναι πολύ υψηλότερος από τον καταγεγραμμένο αριθμό των 473.326 θανάτων από τότε που ξέσπασε η πανδημία.