ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

Ινδία: Εγκλωβισμένοι 35 εργάτες σε σήραγγα έπειτα από την κατάρρευση του παγετώνα

Ινδία: Εγκλωβισμένοι 35 εργάτες σε σήραγγα έπειτα από την κατάρρευση του παγετώνα

Περίπου 35 Ινδοί εργάτες έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε σήραγγα, δύο ημέρες μετά την κατάρρευση τμήματος παγετώνα στα Ιμαλάια, με τους διασώστες να δίνουν μάχη για την απελευθέρωσή τους. Οι περισσότεροι από τους αγνοούμενους εργάζονταν σε δύο σταθμούς παραγωγής ενέργειας στο φράγμα Ρισιγκάνγκα.

Οι εργάτες είναι μεταξύ των 197 ανθρώπων που σύμφωνα με τους αξιωματούχους εξακολουθούν να αγνοούνται καθώς ο αριθμός των νεκρών από τη φυσική αυτή καταστροφή ανήλθε σε 28.

Στρατιώτες με εκσκαφείς απομάκρυναν βράχους από την είσοδο της σήραγγας μήκους 2,5 χιλιομέτρων, ενώ οπτικό υλικό που αναρτήθηκε από την αστυνομία στη μεθόριο Ινδίας-Θιβέτ δείχνει διασώστες να ελέγχουν τη στάθμη του νερού μέσα στη σήραγγα.

Δεκατρία χωριά έχουν αποκοπεί εξαιτίας της πλημμύρας και τους παρέχονται προμήθειες από αέρος, όπως είπε στο κοινοβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών Αμίτ Σαχ. Οι αρχές δεν έχουν ακόμη διακριβώσει την αιτία της καταστροφής παρότι οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η πυκνή χιονόπτωση ακολουθούμενη από την έντονη ηλιοφάνεια και την άνοδο της θερμοκρασίας πιθανόν να προκάλεσε την κατάρρευση του παγετώνα.


 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ