Ηλ. Μόσιαλος: Ξεκίνησε η πρώτη δοκιμή εμβολίου στην Ευρώπη

Ηλ. Μόσιαλος: Ξεκίνησε η πρώτη δοκιμή εμβολίου στην Ευρώπη

Την είδηση πως η πρώτη δοκιμή εμβολίου για τον κορονοϊό στην Ευρώπη ξεκίνησε στην Οξφόρδη.μετέφερε ο Ηλίας Μόσιαλος, με ανάρτησή του στην οποία παραθέτει και δήλωση ερευνήτριας, η οποία είναι μία από τους δύο πρώτους εθελοντές που έλαβαν την ένεση.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής του LSE και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς Οργανισμούς για τον κορονοϊό, «η πρώτη δοκιμή του εμβολίου για τον κορονοϊό σε ανθρώπους στην Ευρώπη ξεκίνησε στην Οξφόρδη του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Dr. Elisa Granato, ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ήταν μία από τους δύο πρώτους εθελοντές που έλαβαν την ένεση».

«Όπως είπε στο BBC», συνεχίζει ο κ. Μόσιαλος, η ερευνήτρια ανέφερε: «Είμαι επιστήμονας, για αυτό ήθελα να υποστηρίξω την επιστημονική προσπάθεια όπου μπορώ».

«Οι μισοί από τους αρχικούς 800 εγγεγραμμένους εθελοντές για την κλινική δοκιμή θα λάβουν το εμβόλιο Covid-19, και οι άλλοι μισοί ένα εμβόλιο που προστατεύει από τη μηνιγγίτιδα, αλλά όχι τον κορωνοϊό. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες θα συγκρίνουν τον αριθμό των ατόμων που μολύνθηκαν με κορωνοϊό στους επόμενους μήνες», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Μόσιαλος.

Δείτε την ανάρτηση: