Ηλ. Μόσιαλος: Πιθανά τα περιοδικά lockdown - Έρχεται μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα Υγείας

Ηλ. Μόσιαλος: Πιθανά τα περιοδικά lockdown - Έρχεται μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα Υγείας
Ο Ηλίας Μόσιαλος
Φωτογραφία αρχείου

«Θα υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας, τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Ηλ. Μόσιαλος, τονίζοντας πως εάν δεν υπάρξει εμβόλιο στις αρχές της επόμενης χρονιάς, «είναι πιθανό να εισερχόμαστε και εξερχόμαστε σε σύντομα lockdown αναλόγως με το ύψος των κρουσμάτων».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής της Πολιτικής Υγείας ανέφερε ότι «θα δούμε περισσότερους ασθενείς να φτάνουν στα νοσοκομεία. Το ερώτημα είναι πόσοι θα χρειαστούν νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».

Όπως εξήγησε ο κ. Μόσιαλος, με την προϋπόθεση πως τηρείται το lockdown έτσι όπως έχει προγραμματιστεί, είναι λογικό να δούμε την αποσυμπίεση του δημόσιου συστήματος υγείας με μικρότερη ροή περιστατικών.

«Κατά την γνώμη μου είναι καλό που ανακοινώθηκε για αυτό το χρονικό διάστημα και όχι για παραπάνω το lockdown, γιατί θα πρέπει να μετράμε το τι πραγματικά γίνεται, να δούμε ποια είναι η πίεση στο σύστημα υγείας», τόνισε ο καθηγητής.

Καταλυτικό ρόλο στο να βγούμε από το lockdown στο τέλος του μήνα, είπε ο κ. Μόσιαλος, «είναι η πολύ μεγάλη μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων, με αυτά να φτάνουν ενδεικτικά σε επίπεδα τέλους Σεπτεμβρίου- αρχών Οκτωβρίου».

Διευκρίνισε πως «δεν θα πάμε πάλι στην κανονικότητα του Ιουλίου και του Αυγούστου» τονίζοντας πως τώρα έχουμε μια ευκαιρία να ανακόψουμε την ορμή της πανδημίας.

Επιπλέον ανέφερε πως στη χώρα μας γίνεται σχετικά νωρίς το δεύτερο lockdown σε σχέση με άλλες χώρες.

«Γίνεται ταυτόχρονα με έναν αριθμό άλλων χωρών οι οποίες είναι πολύ πιο προηγμένες από εμάς, σε μια στιγμή που αρχίζει να πιέζεται το σύστημα υγείας αλλά που δεν έχει φτάσει ακόμη στα όρια του», εξήγησε ο καθηγητής.