8ος χρόνος, ημέρα 2270η
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022

Ιδρυτής BioNTech: Επιταχύνετε τους εμβολιασμούς με την τρίτη δόση

Ιδρυτής BioNTech: Επιταχύνετε τους εμβολιασμούς με την τρίτη δόση
Ap Newsroom

Η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες μολύνσεις μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων, αλλά πιθανότατα θα παραμείνουν προστατευμένοι από μια σοβαρή πορεία ασθένειας, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν.

Σχετικά με τις πιθανές αντιδράσεις της νέας παραλλαγής στο εμβόλιο ανέφερε ότι «ενώ η νέα παραλλαγή μπορεί να αποφύγει τα αντισώματα που δημιουργούνται ως αντίδραση στο εμβόλιο, ο ιός πιθανότατα θα παραμείνει ευάλωτος στα κύτταρα του ανοσοποιητικού.»

Μάλιστα αναφορικά με τη διαχείριση των νέων δεδομένων τόνισε ότι «το μήνυμά μας είναι: Μην φρικάρετε, το σχέδιο παραμένει το ίδιο. Επιταχύνετε τη χορήγηση μιας τρίτης ενίσχυσης.»

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, με βάση τις τρέχουσες γνώσεις σχετικά με τους μηχανισμούς πίσω από το εμβόλιο και τη βιολογία των παραλλαγών, ο Δρ. Σαχίν είπε ότι υπέθεσε ότι τα ανοσοποιημένα άτομα θα είχαν υψηλό επίπεδο προστασίας έναντι σοβαρής ασθένειας ακόμη και αν μολυνθούν από την παραλλαγή του όμικρον. Ο Δρ Σαχίν είπε ότι το εμβόλιο, το οποίο εφηύρε ο ίδιος και η ομάδα του τον Ιανουάριο του 2020 και στη συνέχεια αναπτύχθηκε μαζί με την Pfizer Inc. PFE, 2,02%, έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει από σοβαρές ασθένειες έναντι άλλων παραλλαγών του κορονοϊού που μολύνουν εμβολιασμένα άτομα.