7ος χρόνος, ημέρα 2179η
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ

Η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ

Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε σήμερα θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ για πρώτη φορά μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σκοτώνοντας 20 μαχητές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Τουρκικά F-16 έπληξαν σήμερα στόχους του PKK στην πειοχή Χακούρκ, μετέδωσε το τουκρικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι τουρκικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν πέντε ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην οποία συμμετείχαν και δυνάμεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και εν μέσω των εκκαθαρίσεων στους κόλπους του τουρκικού στρατού, αλλά και της εκπαίδευσης και των μέσων ενημέρωσης, που ακολούθησαν.

Ο πρώην αρχηγός της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας Ακίν Οζτούρκ συνελήφθη και κρατείται , αλλά έχει αρνηθεί ανάμειξή του στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Οι σημερινές επιδρομές πραγματοποιούνται ακριβώς δύο χρόνια μετά την επανάληψη των εχθροπραξιών που ακολούθησε τη διετή εκεχειρία ανάμεσα στην Αγκυρα και τους Κούρδους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ