Χουλουσί Ακάρ: Η συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου είναι κατά του ελληνικού λαού, το λένε και Έλληνες πολιτικοί

Η συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου είναι κατά του ελληνικού λαού, το λένε και Έλληνες πολιτικοί

Τον ισχυρισμό ότι η συμφωνία Ελλάδος -Αυγύπτου για τον καθορισμό της ΑΟΖ στρέφεται κατά του ελληνικού λαού εξέφρασε σήμερα Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, επικαλούμενος όπως τόνισε «δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών». Παράλληλα κάλεσε την Ελλάδα να λογικευτεί.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λιβύη, όπου συναντήθηκε με κυβερντητικά στελέχη, ο Χουλουσί Ακάρ - όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης - αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία λέγοντας ότι «δεν έχει καμία ισχύ η συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας» και πως «αυτή η συμφωνία είναι εναντίον του λαού της Αιγύπτου και όπως έχουν συνειδητοποιήσει κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα είναι εναντίον του Ελληνικού λαού». «Εμείς καλούμε όλους τους πολίτες στην λογική  συμπεριφορά», πρόσθεσε

«Όλοι πρέπει να ξέρουν πως δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Πρέπει να ξέρουν όλοι πως δεν θα φτάσουν πουθενά με τη διαστρέβλωση των γεγονότων» δήλωσε εν συνεχεία ο κ. Ακάρ, ενώ αναφερόμενος στις ερευνητικές δραστηριότητες των τουρκικών πλοίων στη Ανατολική Μεσόγειο σημείωσε πως «οι εργασίες μας συνεχίζονται σταθερά εκεί», συμπληρώνοντας ότι είναι απόλυτα συμβατές με το διεθνές δίκαιο. 

«Σεβόμαστε τα δικαιώματα των γειτόνων μας και εκφράζουμε πάντα τη θέση μας που είναι υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας», υποστήριξε.