Εθνική Τράπεζα: Η επιτυχία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δείχνει τις δυνάμεις της αγοράς

Η επιτυχία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δείχνει τις δυνάμεις της αγοράς

Την εξαιρετικά επιτυχημένη ομολογιακή έκδοση του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εξαίρει η Εθνική Τράπεζα που συμμετείχε ως σύμβουλος έκδοσης και συντονιστής κύριου αναδόχου, σημειώνοντας πως η αυξημένη ζήτηση που ξεπέρασε τα 650 εκατ. ευρώ επιβεβαιώνει τη δυνατότητα της κεφαλαιαγοράς να χρηματοδοτεί τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Με αφορμή αυτή την έκδοση, στην οποία η Εθνική Τράπεζα συμμετείχε με το ρόλο του Συμβούλου Έκδοσης και Συντονιστή Κυρίου Αναδόχου, ο κ. Βασίλης Καραμούζης, Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής δήλωσε: «Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης ομολογιακής έκδοσης στο ελληνικό Χρηματιστήριο και να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στη Διοίκηση του Ομίλου για την εμπιστοσύνη του στην Εθνική Τράπεζα.

Η αυξημένη ζήτηση, η οποία ξεπέρασε τα 650 εκατ. ευρώ επιβεβαιώνει τόσο το σημαντικό ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού, για τέτοιου είδους εκδόσεις, όσο και τη δυνατότητα της ελληνικής κεφαλαιαγοράς να χρηματοδοτεί τις ελληνικές επιχειρήσεις. Η Τράπεζα μας υπήρξε καταλύτης για την επιτυχή ολοκλήρωση της Συναλλαγής, χάρη στην μακροχρόνια εμπειρία της και την ισχυρή δυναμική του δικτύου της».

Με την σειρά του ο κ. Ηλίας Κάντζος, Επικεφαλής της Επενδυτικής Τραπεζικής σχολίασε: «Η Εθνική Τράπεζα, μέσω του τομέα Επενδυτικής Τραπεζικής, στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των ελληνικών επιχειρήσεων για άντληση κεφαλαίων από την ελληνική κεφαλαιαγορά προσφέροντας υπηρεσίες Συμβούλου Έκδοσης και Αναδόχου. Παραμένουμε έτοιμοι να συνδράμουμε, τις ελληνικές εταιρείες στο σχεδιασμό τους για το μέλλον, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να απευθυνθούν στην επενδυτική κοινότητα».