Ντ. Μπακογιάννη: «Η Ελλάδα απέκτησε ισχυρό brand name κατά την πανδημία»

«Η Ελλάδα απέκτησε ισχυρό brand name κατά την πανδημία»

Η Ελλάδα μέσα από την αντιμετώπιση της πανδημίας απέκτησε ένα ισχυρό brand name τονίζει η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», επισημαίνοντας ότι «οι Έλληνες στα δύσκολα και όταν υπάρχει ένας συγκεκριμένος στόχος αντιδρούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Όπως υπογραμμίζει η κ. Μπακογιάννη «η ταχύτητα με την οποία έλαβε τα μέτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως λένε σήμερα όλοι οι επιδημιολόγοι, έκανε τη διαφορά. Πέντε μέρες να είχαμε καθυστερήσει, η κατάσταση στη χώρα θα ήταν πολύ διαφορετική».

Αναφορικά με την επόμενη ημέρα της πανδημίας η κ. Μπακογιάννη αναφέρει ότι η παγκόσμια ύφεση θα είναι μεγάλη, όπως εξάλλου θα είναι και η ευρωπαϊκή αλλά και η ελληνική, καθώς η κρίση πλήττει κομβικούς τομείς για τη χώρα μας, όπως ο τουρισμός και η εστίαση.

«Πιστεύω ότι το πρόγραμμα που παρουσίασε η κυβέρνηση ρίχνει σωστά το βάρος στη στήριξη της απασχόλησης, για να μην εκτιναχθεί η ανεργία, στη στήριξη των επιχειρήσεων και τη μείωση των φόρων. Δεν θα βγούμε αλώβητοι από αυτή την υγειονομική κρίση, κάνουμε όμως ο, τι μπορούμε για να περιορίσουμε τις απώλειες» σημειώνει, ενώ δηλώνει παράλληλα, ότι αποτελεί μια πολύ σημαντική κυβερνητική απόφαση η επιδότηση της εργασίας και η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

Τέλος, αναφερόμενη στις ευρωπαϊκές εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα όμως την χώρα μας, χαρακτηρίζει ως «ένα σημαντικό βήμα» την πρωτοβουλία Μέρκελ-Μακρόν για τα 500 δισ ευρώ, τονίζοντας ότι η Ευρώπη άνοιξε το πορτοφόλι.