ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1995η
Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει τις βουλευτικές εκλογές της Βενεζουέλας

Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει τις βουλευτικές εκλογές της Βενεζουέλας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα ότι ότι δεν θεωρεί τις κοινοβουλευτικές εκλογές της Βενεζουέλας την Κυριακή ελεύθερες ή δίκαιες και ως εκ τούτου δεν έκανε αποδεκτό το αποτέλεσμα με το οποίο ο Νικόλας Μαδουρο επανέκτησε τον έλεγχο της Εθνοσυνέλευσης.

«Τα αποτελέσματα δεν μπορούν να αναγνωριστούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ σε συνέντευξη Τύπου, διαβάζοντας την κοινή δήλωση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που ενέκρινε μια επίσημη θέση με βάση την οποία δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

«Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν ομόφωνα σε μια αξιολόγηση που αναφέρει ότι οι εκλογές αυτές δεν διεξήχθησαν με βάση τα ελάχιστα διεθνή πρότυπα και απέτυχαν να κινητοποιήσουν τον λαό της Βενεζουέλας όσον αφορά στη συμμετοχή του σε αυτές», πρόσθεσε.

Η εκλογική επιτροπή της Βενεζουέλας δήλωσε ότι το 67,6% των 5,2 εκατ. ψήφων που ψηφίστηκαν στις εκλογές της Κυριακής συγκέντρωσε μια συμμαχία κομμάτων που υποστηρίζουν τον Μαδούρο αλλά μόνο το 31% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία.

AP Photo/Matias Delacroix