ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 53,08 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1950η
Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 53,08 εκατ. €   RT

Ζ. Μπολσονάρου : Η βιασύνη για τα εμβόλια δεν δικαιολογείται καθώς «η πανδημία φτάνει στο τέλος της»

Η βιασύνη για τα εμβόλια δεν δικαιολογείται καθώς «η πανδημία φτάνει στο τέλος της»

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου, ο οποίος αρνείται να λάβει οποιοδήποτε εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού, δήλωσε χθες Σάββατο ότι δεν πιστεύει ότι η βιασύνη του κόσμου για ένα εμβόλιο είναι δικαιολογημένη, καθώς η πανδημία, κατά την άποψή του, φτάνει στο τέλος της.

Εντούτοις, ο αριθμός νέων κρουσμάτων και θανάτων της Covid-19 δείχνει ότι η πανδημία απέχει πολύ από το τέλος της. Τις πρόσφατες μέρες, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, κατέγραψαν αριθμούς ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων.

«Η πανδημία φτάνει πραγματικά στο τέλος της, οι αριθμοί το αποδεικνύουν, αντιμετωπίζουμε μικρές ανόδους τώρα», είπε ο Μπολσονάρου. «Αλλά η βιασύνη για το εμβόλιο δεν δικαιολογείται επειδή παίζετε με τις ζωές των ανθρώπων».

Από την αρχή της πανδημίας, ο ακροδεξιός πρόεδρος υποβαθμίζει διαρκώς την σοβαρότητά της, χαρακτηρίζοντας την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό μια «μικρή γρίπη», ακόμη και αν η Βραζιλία είναι μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο.

Να σημειωθεί πως το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι μέσα σε 24 ώρες 706 ασθενείς με την Covid-19 υπέκυψαν, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 50.177 κρούσματα του νέου κορονοϊού. Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, με πάνω από 212 εκατομμύρια πληθυσμό, έχει συνολικά καταγράψει 186.356 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας και 7.213.155 περιπτώσεις κρουσμάτων.

«Δεν πρόκειται να κάνω το εμβόλιο», επανέλαβε γι’ άλλη μια φορά ο Μπολσονάρου. «Κάποιοι λένε ότι δίνω το κακό παράδειγμα. Ε, ανόητοι, τι είναι αυτά που λέτε; Έχω ήδη κολλήσει τον ιό. Έχω ήδη αντισώματα. Γιατί να εμβολιαστώ;», είπε στο πλήθος στο Πόρτο Σεγούρο. Και συνέχισε μάλιστα με μια επίθεση κατά της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer και του εμβολίου της: «Κι ένα άλλο πράγμα, που πρέπει να καταστήσουμε σαφές. Στο συμβόλαιο [για την προμήθεια εμβολίων] της Pfizer δηλώνει σαφέστατα ότι δεν είναι υπεύθυνη για οποιεσδήποτε παρενέργειες. Αν γίνετε αλιγάτορες, δικό σας είναι το πρόβλημα. Και το χειρότερο, παίζουν με τα ανοσοποιητικά συστήματα των ανθρώπων».
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ