Η απέχθεια των δικαιωματιστών για την ελευθερία της έκφρασης

Η απέχθεια των δικαιωματιστών για την ελευθερία της έκφρασης

Ο Παναγιώτης Δημητράς εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» (ΕΤΕΠΕ/ΕΠΣΕ) και πολλών άλλων ΜΚΟ. (Το Διεθνές Παρατηρητήριο και τα παραρτήματά του σε 42 χώρες στο μεταξύ έχουν κλείσει λόγω οικονομικών σκανδάλων που κατέληξαν σε κάθειρξη του οικονομικού υπεύθυνου). Ενεργό μένει μόνο το Ελληνικό Παρατηρητήριο.

Η κύρια δραστηριότητά του είναι να υποβάλλει μηνύσεις εναντίον όσων διαφωνούν με το «πρόγραμμά» του και τις απόψεις του, κατηγορώντας τους ως ισλαμοφοβικούς, ρατσιστές κ.λπ. Ο κ. Π. Δημητράς, υπερασπιζόμενος δήθεν τα ανθρώπινα δικαιώματα υποβάλλει δεκάδες αν όχι εκατοντάδες μηνύσεις ή μηνυτήριες αναφορές κάθε χρόνο.

Με την πτώση της «προοδευτικής κυβέρνησης» των ουμανιστών του ΣΥΡΙΖΑ και την άνοδο της… απάνθρωπης ΝΔ ξεσάλωσε κυριολεκτικά. Μόνο τον Πρωθυπουργό δεν έχει μηνύσει ακόμη. Μέχρι στιγμής έχει υποβάλει δύο (2) μηνύσεις κατά της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως (για ρατσισμό!), του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, του υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του πρώην υπουργού κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλου, του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου της Κιβωτού, του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ.Χ. Αθανασίου, ακόμη και του νυν Υπουργού Δικαιοσύνης κ.Κώστα Τσιάρα! Αποθρασυμένος έχει μηνύσει και αρκετούς εισαγγελείς που έχουν αρχειοθετήσει τις αβάσιμες μηνύσεις του.

Έχει χαρακτηρίσει «ναζιστικό κόμμα» τη Νέα Δημοκρατία, «ακροδεξιό εθνικιστή» τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, «ακροδεξιά εθνικίστρια» τη Φώφη Γεννηματά κ.λπ. Το πώς εννοεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, φαίνεται και από τις αναρτήσεις του για τον «αγώνα» του Κουφοντίνα για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό. Όλως παραδόξως ο κ. Δημητράς δεν έχει μέχρι σήμερα εξ όσων γνωρίζουμε μηνύσει κάποιο κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη έχει σύρει στα δικαστήρια με την κατηγορία της ισλαμοφοβίας δεκάδες ανθρώπους, όπως π.χ. τους συγγραφείς Σώτη Τριανταφύλλου, Τάκη Θεοδωρόπουλο, Λώρη Κέζα, προσπαθώντας να τους φιμώσει, οι οποίοι βεβαίως όλοι αθωώθηκαν αφού όμως προηγουμένως ταλαιπωρήθηκαν πολλές φορές. Ωστόσο, εξακολουθεί να τους διαβάλει μέρα παρά μέρα, παρά την αθώωσή τους. Τον διευθυντή της Athens Review of Books Μανώλη Βασιλάκη που υπερασπίστηκε τους παραπάνω τρεις αθώους τον εμήνυσε επανειλημμένως. Σημειώνουμε ότι τη Σώτη Τριανταφύλλου, την εμήνυσε για ισλαμοφοβία επειδή έγραψε εναντίον των ισλαμιστών για την τρομερή σφαγή του Μπατακλάν. Και όμως, η προδήλως αβάσιμη αυτή μήνυση έφτασε στο ακροατήριο!

Τώρα υπέβαλε εκ νέου μηνύσεις στους Τάκη Θεοδωρόπουλο, Διονύση Γουσέτη και Αλέξη Παπαχελά για τρία άρθρα στην «Καθημερινή» που επικρίνουν τη δικομανία του, και αυτές εκπρόθεσμες, αλλά τους καλούν να απολογηθούν ως «ύποπτοι», υπέβαλε δε και μια 3η μήνυση στον διευθυντή της Athens Review of Books γιατί τα αναδημοσίευσε στο facebook του περιοδικού. Παρότι όλες οι μηνύσεις αυτές είναι εκπρόθεσμες, ο αρμόδιος εισαγγελέας τους καλεί ως «ύποπτους» σε απολογία.

Για να συλλάβει κανείς όχι την έκταση αλλά την παράνοια αυτής της βιομηχανίας αβάσιμων αγωγών αρκεί να σημειώσουμε ότι έκανε μήνυση στον πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη όταν θα έπαιζαν με φιλοξενούμενη ομάδα τον ΠΑΟΚ. Σε εκείνη τη μηνυτήρια αναφορά αναφέρεται:

«21. Ρατσιστικός χαρακτηρισμός Έλληνα ομογενούς»: «Στις 8 Μαρτίου 2016, η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός (Πλατεία Αλεξάνδρας, Πειραιάς) συμπεριέλαβε σε κριτική δήλωσή της για τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη ρατσιστικό χαρακτηρισμό αμφισβήτησης της εθνικής ταυτότητας και ελληνικής ιθαγένειάς του αποκαλώντας τον “φιλοξενούμενο”».

Προχθές ο βουλευτής Πειραιά κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης με τα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Πόσες μηνύσεις έχει υποβάλει ο κ. Παναγιώτης Δημητράς, ατομικά ή μέσω των ΜΚΟ στις οποίες συμμετέχει, εναντίον εισαγγελέων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα τελευταία πέντε χρόνια και ποια η τύχη των μηνύσεων αυτών;

2. Πόσες μηνύσεις έχει υποβάλει κατά υπουργών;

3. Πόσες εκατοντάδες μηνύσεις ή μηνυτήριες αναφορές έχει υποβάλει, κατ’ έτος, τα τελευταία πέντε χρόνια, είτε μέσω των ΜΚΟ στις οποίες συμμετέχει (όπως με τα αρκτικόλεξα ΕΤΕΠΕ/ΕΠΣΕ) είτε ατομικά, και ποια η τύχη τους;

4. Εφόσον όλα σχεδόν τα «θύματά» του αθωώνονται ή απαλλάσσονται, όπως οι συγγραφείς Σώτη Τριανταφύλλου, Τάκης Θεοδωρόπουλος κ.ά., αφού όμως έχει παραβιαστεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης - προστατευόμενο επίσης από το άρθρο 10 της ΕΣΔΑ - και έχουν υποβληθεί σε απίστευτα παράλογες και ντροπιαστικές ταλαιπωρίες οι αδίκως μηνυθέντες, για ποιο λόγο η Εισαγγελία Πρωτοδικών εξακολουθεί να ταλαιπωρεί εκατοντάδες πολίτες και δεν αρχειοθετεί κατευθείαν τις αντίστοιχες μηνύσεις, όπως συμβαίνει με ένα σωρό άλλες παντελώς αβάσιμες μηνύσεις αντιεμβολιαστών, οπαδών του Σώρρα και πάσης φύσεως συνωμοσιολόγων;

5. Πώς προτίθεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αντιδράσει στην καταστρατήγηση του νόμου, ώστε να τεθεί ένας φραγμός στην υποβολή αβάσιμων μηνύσεων κατ’ εξακολούθηση και με τα ίδια πάντα προσχήματα (π.χ. «ισλαμοφοβία»);

Αναμένουμε και τα επίσημα στοιχεία με την απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου που επιτέλους με την πρωτοβουλία του κ. Μπουτσικάκη ξεκίνησε.