Guardian: Διανομή τεστ κορονοϊού στη Βρετανία από την Amazon

Guardian: Διανομή τεστ κορονοϊού στη Βρετανία από την Amazon

Η Amazon Care αναμένεται να ξεκινήσει να διανέμει σύντομα χιλιάδες τεστ για τον κορονοϊό σε ασθενείς που βρίσκονται σε απομόνωση με συμπτώματα της νόσου σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian που επικαλείται τον Βρετανικό Δημόσιο Οργανισμό Υγείας.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει αγοράσει 3,5 εκατομμύρια τεστ, με τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ να αναφέρει την Τρίτη ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι θα είναι διαθέσιμα τόσο γρήγορα στο κοινό. Πάντως, η χώρα αναμένεται ότι θα αγοράσει εκατομμύρια τεστ ακόμη. Η μαζική διάθεση τέτοιων διαγνωστικών τεστ, που παράγει αποτελέσματα σε 10 με 15 λεπτά αναμένεται ότι θα αλλάξει πολλά ζητήματα σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το CNBC, οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για πάνω από μία εβδομάδα.

Η Amazon Care ξεκίνησε πέρυσι μια πειραματική προσπάθεια να παρέχει σε υπαλλήλους της στην περιοχή του Σιάτλ, υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη. Στο πλαίσιο αυτό, λάνσαρε ένα σάιτ και αντίστοιχη εφαρμογή, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιεί το προσωπικό για να κάνει ερωτήσεις αλλά και να κλείνει ραντεβού με ιατρικό προσωπικό. Για την προσπάθεια αυτή, η Amazon προσέλαβε μάλιστα γιατρούς και ειδικούς στη δημόσια υγεία.