ΓΔ: 906,07 9,06 (1,01 %)

Τζίρος: 91,86 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 906,07 9,06 (1,01 %)

Τζίρος: 91,86 εκατ. €   RT

Γκ. Μαγιορκίνης: Επιβεβαιώθηκε το 70% θετικών self tests εκπαιδευτικών και μαθητών

Γκ. Μαγιορκίνης: Επιβεβαιώθηκε το 70% θετικών self tests εκπαιδευτικών και μαθητών

Το δωρεάν self test που διανέμεται από τα φαρμακεία είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο προς όφελος της Δημόσιας Υγείας και στόχος είναι ο εντοπισμός των αδιάγνωστων φορέων του ιού SARS-CoV-2, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Έκανε λόγο για μια μορφή προσυμπτωματικού ελέγχου με στόχο την έγκαιρη διάγνωση των ασυμπτωματικών κρουσμάτων και εξήγησε ότι γίνεται σε άτομα που δεν έχουν συμπτώματα. «Σαρώνεται ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που δεν έχουν συμπτώματα και κατόπιν ακολουθεί ο επαναληπτικός έλεγχος», ανέφερε και πρόσθεσε πως είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο που πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.

«Κάνουμε αυτοδιάγνωση αλλά συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα» τόνισε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι «δεν αλλάζουμε συμπεριφορά αν έχουμε ένα αρνητικό τεστ».

Μιλώντας για την αποτελεσματικότητα των self test τόνισε πως ύστερα από μοριακό τεστ που ακολούθησε, επιβεβαιώθηκε το 70% των θετικών αυτοδιαγνωστικών τεστ εκπαιδευτικών και μαθητών Λυκείου που έγιναν στην αρχή της εβδομάδας και υπογράμμισε ότι το στοιχείο αυτό δείχνει την επιτυχία και την σημαντικότητα αυτού του τεστ.

«Φανταστείτε πόσες μεταδόσεις κορονοϊού διακόπηκαν από τα 600 άτομα που βρέθηκαν θετικά» μετά τη διενέργεια αυτών των ατομικών τεστ, τόνισε, ενώ συμπλήρωσε πως η πιθανότητα να βγει ένα ψευδώς αρνητικό ατομικό τεστ είναι λιγότερο από 1 στα 1000 με 1% επιπολασμό της νόσου στον πληθυσμό.