ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Γερμανία: Εισήγηση για απόσταση 6-12 εβδομάδων μεταξύ των δόσεων των εμβολίων

Γερμανία: Εισήγηση για απόσταση 6-12 εβδομάδων μεταξύ των δόσεων των εμβολίων
APimages

Αλλαγή στρατηγικής στην διαδικασία ανοσοποίησης του πληθυσμού, με χρονική απόσταση έξι έως δώδεκα εβδομάδων μεταξύ των δύο δόσεων, προτείνει ο αρμόδιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για θέματα Υγείας και καθηγητής Λοιμωξιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης εμβολίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα μπορούσαν έως τον Ιούλιο να έχουν εμβολιαστεί έστω με την πρώτη δόση περίπου 60 εκατομμύρια άτομα και έτσι να αποφευχθεί ενδεχομένως ένα νέο αυστηρό lockdown. «Αν αλλάξουμε τώρα την στρατηγική μας και εμβολιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους με την πρώτη δόση, ένα τέταρτο lockdown δεν θα χρειαστεί», δήλωσε ο ίδιος στην «Augsburger Zeitung» και εξήγησε ότι οι εμβολιασμένοι θα είχαν προστασία τουλάχιστον από τις σοβαρές επιπλοκές της Covid-19 και θα μπορούσε, κατά συνέπεια, να αποφευχθεί περαιτέρω επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Αυτή τη στιγμή, τόνισε, χρειάζονται αυστηρότεροι κανόνες, ειδικά για την αντιμετώπιση της παραλλαγής Β.1.1.7 του ιού.

«Πρέπει να πάμε σε μια τελευταία μάχη με τον ιό. Διότι χωρίς ένα αυστηρό lockdown, δεν θα περιορίσουμε την εξάπλωσή του», προειδοποίησε και σε μια έμμεση αναφορά στη διαμάχη της Καγκελαρίου με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων, πρόσθεσε: «Ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τον εαυτό μας. Όλοι γνωρίζουμε πλέον τι πρέπει να γίνει - απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, υποχρεωτική τηλεργασία και τεστ σε σχολεία και επιχειρήσεις.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ