Γεωργιάδης: Διεκδικούμε πακέτο από την ΕΕ για να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια

Γεωργιάδης: Διεκδικούμε πακέτο από την ΕΕ για να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια

Διεκδικούμε πακέτο από την ΕΕ για να αντιμετωπίσουμε τις αυξήσεις στην ενέργεια, επεσήμανε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επιπροσθέτως, ο ίδιος δήλωσε ότι αυτό ήταν ένα από τα σημεία στα οποία συμφωνήσαν οι 9 ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου που συμμετείχαν εχθές στη Σύνοδο Κορυφής που διεξήχθη στην Αθήνα, καθώς κάλεσαν τις Βρυξέλλες να πάρουν μέτρα για τις αυξήσεις στην ενέργεια.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιδοτήσεις στην ενέργεια για το επόμενο τρίμηνο μέχρι το τέλος του έτους, επειδή τότε λήγει το οικονομικό έτος, ενώ σημείωσε ότι το μέτρο θα συνεχιστεί και μετά εάν συνεχιστούν και οι διεθνείς αυξήσεις.

Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης αναφερόμενος στην επιστρεπτέα προκαταβολή υπογράμμισε ότι όσοι επιχειρηματίες έχουν μείωση τζίρου από το 2019 στο 2020 άνω του 70% θα επιστρέψουν μόνο το 25% των χρημάτων που έχουν λάβει, σημειώνοντας ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι το πιο μεγάλο από τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι κάθε αναβάθμιση της οικονομίας της χώρας μας από οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης, μας φέρνει ένα βήμα πιο μακριά από τα μνημόνια, καθώς μπορούμε να δανειστούμε από μόνοι μας από τις αγορές.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός επεσήμανε ότι η οικονομία πηγαίνει καλά αναφέροντας ως παράδειγμα την αύξηση του τζίρου στην εστίαση η οποία συμφωνά με την ΕΛΣΤΑΤ τον Ιούλιο του 2021 ήταν κατά 170% αυξημένη σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020. Όπως μάλιστα σημείωσε αυτό έγινε επειδή οι επιχειρήσεις ήταν ανοιχτές και η κυβέρνηση ήταν εκεί να τις στηρίζει

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση δε θα αφήσει κανένα μόνο του και πως η οικονομία πηγαίνει καλά. «Θα έχουμε χρήματα να δώσουμε, αν χρειαστεί εκεί που πρέπει, λελογισμένα», είπε χαρακτηριστικά και δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο νέος εργαζόμενος θα παίρνει 600 ευρώ από την κυβέρνηση, ενώ ο κατώτατος μισθός πρέπει να αυξάνεται ανάλογα με την ανάπτυξη.