7ος χρόνος, ημέρα 2150η
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Γενί Σαφάκ: Έγκλημα να είσαι Τούρκος στην Ελλάδα

Γενί Σαφάκ: Έγκλημα να είσαι Τούρκος στην Ελλάδα

Το αφήγημα περί τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη συνεχίζει να καλλιεργεί η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ καθώς σε κεντρικό της άρθρο με τίτλο «Το μόνο έγκλημα είναι να είσαι Τούρκος στην Ελλάδα: Τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη» κατηγορώντας την Ελλάδα ότι μειώνει την ποιότητα εκπαίδευσης των «τούρκων» μαθητών.

Όπως υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα, η Ελλάδα κλείνει σχολεία, δημιουργεί ανισότητες στην πολιτική εκπροσώπηση και θέτει εμπόδια  για να αποτρέψει τους ανθρώπους να γίνουν οικονομικά ισχυρότεροι.

Μέσα από μια... ιστορική διαδρομή η Γενί Σαφάκ κάνει λόγο για χαμένα εδάφη ως αποτέλεσμα πιέσεων της Ρωσίας και της Ευρώπης μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους. Παράλληλα επικαλείται και τη Συνθήκη της Λωζάνης σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Η μη αποδοχή του δικαιώματος της μειονότητας να ορίσει την εθνική της ταυτότητα, χρησιμοποιώντας τα κενά της «Συνθήκης της Λωζάνης», έχει ως αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται οι ομογενείς ως τουρκόφωνοι Έλληνες Μουσουλμάνοι».

Η Γενί Σαφάκ τέλος κάνει στον Αχμέτ Σαδίκ, παρουσιάζοντάς τον ως «εθνικό ήρωα» των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης, χαρακτηρίζοντας «ύποπτο» τον θάνατο του το 1995.