7ος χρόνος, ημέρα 2185η
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Γαλλία: Tο Βραβείο Bayeux των πολεμικών ανταποκριτών σε άτομο που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμο

Γαλλία: Tο Βραβείο Bayeux των πολεμικών ανταποκριτών σε άτομο που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμο
Twitter

Tο Βραβείο Bayeux των πολεμικών ανταποκριτών δόθηκε το Σάββατο για πρώτη φορά σε έναν νικητή που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος για την ασφάλειά του, έπειτα από ένα ρεπορτάζ στη χώρα του στη Βιρμανία.

«Συμφωνήσαμε όλοι» να απονεμηθεί το βραβείο στην κατηγορία φωτογραφίας σε αυτό το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα New York Times και πραγματοποιήθηκε από έναν επαγγελματία, όπως διευκρίνισε στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της 28ης διοργάνωσης του Βραβείου Bayeux, ο μεγάλος ρεπόρτερ Γαλλοϊρανός Μανουσέρ Ντεγατί.

Σημειώνεται ότι η κριτική επιτροπή ήθελε να επισημάνει «τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται (στη Μιανμάρ) πολύ νέοι φωτογράφοι, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες και τη σημασία του θέματος», πρόσθεσε ο πρόεδρος της, ο οποίος έπρεπε να εγκαταλείψει τη χώρα καταγωγής του το 1985, το Ιράν, όπου απειλείτο η ζωή του.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ορισμένες φωτογραφίες της βραβευμένης έκθεσης αποτελούν μέρος της έκθεσης "Μιανμάρ Άνοιξη 2021" που βασίζεται στο έργο 13 ανώνυμων Βιρμανών και είναι διαθέσιμη μέχρι τις 31 Οκτωβρίου σε παρεκκλήσι στο Μπαγιέ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ