ΓΔ: 899,12 -11,09 (-1,22 %)

Τζίρος: 119,28 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2014η
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

ΓΔ: 899,12 -11,09 (-1,22 %)

Τζίρος: 119,28 εκατ. €   RT

Γ. Ρέτσος : Να μην χαθεί ο Ιούνιος, κλειδί για έσοδα 40%-50% του 2019

Γ. Ρέτσος : Να μην χαθεί ο Ιούνιος, κλειδί για έσοδα 40%-50% του 2019

Το κρίσιμο στοίχημα του Ιουνίου καλείται να κερδίσει ο ελληνικός τουρισμός μετά και την υιοθέτηση από την ΕΕ του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού. Το ευρωδιαβατήριο υγείας ανοίγει τις πόρτες και αναμένεται να διευκολύνει τις ταξιδιωτικές μετακινήσεις πανευρωπαϊκά, ωστόσο για να συμβεί αυτό, πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ξεκαθαρίσει άμεσα τι θα ισχύσει με τα πρωτόκολλα.

«Αν και ο Ιούνιος βγει εκτός παιχνιδιού, τότε πλέον αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ο στόχος που έχουμε θέσει για έσοδα μεταξύ 40% και 50% του 2019, απομακρύνεται πάρα πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος στην διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον αντιπρόεδρο της ΕΕ Μαργαρίτη Σχοινά.

«Έχοντας χάσει το πρώτο τρίμηνο, που είναι το τρίμηνο των κρατήσεων, έχουμε τον Απρίλιο εκτός σεζόν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Και απ' ότι φαίνεται, παρότι τέθηκε μία ημερομηνία από την Κυβέρνηση για την έναρξη της σεζόν στις 14 Μαΐου, το μεγαλύτερο μέρος του Μαΐου -αν όχι ολόκληρος ο μήνας- θα είναι επίσης και αυτός εκτός σεζόν. Άρα ουσιαστικά, μιλάμε για το τι θα γίνει από τον Ιούνιο και μετά. Αν σκεφτούμε ότι πέρυσι ξεκινήσαμε Ιούλιο, είναι πάρα πολύ κρίσιμο να ξεκαθαριστούν τα πράγματα το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. κ. Μαργαρίτης Σχοινάς ενημέρωσε για τις βασικές αρχές που θα διέπουν την εφαρμογή του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίο αναμένεται να διευκολύνει τις ταξιδιωτικές μετακινήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων «ο τουρισμός είναι το DNA της χώρας μας, είναι η εικόνα της στον κόσμο, είναι το brand της. Με το ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό, που θα είναι ενιαίο, διαλειτουργικό και νομικά δεσμευτικό, ανοίγουμε το δρόμο για ασφαλή κινητικότητα αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ευρώπη.»