Γ. Μπάφετ: Μερίδιο 5% στις πέντε μεγαλύτερες εμπορικές ιαπωνικές επιχειρήσεις

Γ. Μπάφετ: Μερίδιο 5% στις πέντε μεγαλύτερες εμπορικές ιαπωνικές επιχειρήσεις

Η επενδυτική εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ Berkshire Hathaway Inc ανακοίνωσε ότι απέκτησε μερίδιο περίπου 5% σε πέντε μεγάλες ιαπωνικές επιχειρήσεις, σηματοδοτώντας μια αλλαγή, καθώς ο Μπάφετ στρέφει το βλέμμα του εκτός ΗΠΑ για να ισχυροποιήσει τον όμιλό του.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή, ημέρα των 90ων γενεθλίων του Μπάφετ, η Berkshire δήλωσε ότι απέκτησε μετοχές στις εταιρείες Itochu, Marubeni, Mitsubishi, Mitsui & Co Ltd και Sumitomo Corp μέσα σε διάστημα περίπου 12 μηνών.

Ο επενδυτικός κολοσσός αναφέρει, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι σκοπεύει να διατηρήσει μακροπρόθεσμα τις επενδύσεις αυτές και ίσως να αυξήσει το μερίδιό του στις επιχειρήσεις έως το 9,9%.

«Είμαι ευτυχής που η Berkshire Hathaway συμμετέχει στο μέλλον της Ιαπωνίας», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Γουόρεν Μπάφετ. Σύμφωνα με το Reuters, η συνολική επένδυση αγγίζει τα 6,21 δισ. δολάρια.

Οι επενδύσεις στην Ιαπωνία θα βοηθήσουν τον Μπάφετ να μειώσει την εξάρτησή του από την αμερικανική οικονομία, που κατά το τελευταίο τρίμηνο σημείωσε την βαθύτερη ύφεσή της εδώ και 73 χρόνια, ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο όμιλος έχει στην κατοχή του πάνω από 90 επιχειρήσεις, ενώ επενδύει και σε δεκάδες εταιρείες, όπως η Apple, η American Express, η Bank of America Corp και η Coca-Cola.