«Φραγή» σε κλήσεις υποκίνησης μίσους βάζει στον Κασιδιάρη το Συμβούλιο Φυλακών Δομοκού

«Φραγή» σε κλήσεις υποκίνησης μίσους βάζει στον Κασιδιάρη το Συμβούλιο Φυλακών Δομοκού

«Φραγή» σε τηλεφωνικές κλήσεις μέσα από τις φυλακές Δομοκού, οι οποίες αξιολογούνται ως μέσο για υποκίνηση σε ανυπακοή και εκδήλωση έκνομων ενεργειών, βάζει το Συμβούλιο των Φυλακών Δομοκού στον Ηλία Κασιδιάρη, μετά από έγγραφο που κατέθεσε η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, προς τη διοίκηση των φυλακών ζήτησε να εξεταστεί το κατά ποσό μπορεί ο Η. Κασιδιάρης να κάνει χρήση τηλεφώνων της φυλακής, όχι για να μιλάει με τους οικείους του αλλά για πολιτικές τοποθετήσεις, που φτάνουν μέχρι και σε υποκίνηση σε μίσος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Η. Κασιδιάρης έχει προβεί τους τελευταίους μήνες σε απρόκλητες επιθέσεις κατά της Δημοκρατίας, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές έχοντας καταδικαστεί για τον ηγετικό του ρόλο στην εγκληματική οργάνωση. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, αναφέρεται τηλεφώνημα τον Μάιο του 2021, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης οπαδών του στο κέντρο της Αθήνας, όπου χρησιμοποίησε ακραίες εκφράσεις κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος, της εκλεγμένης κυβέρνησης και των κομμάτων του συνταγματικού τόξου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με το έγγραφό της η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, ζήτησε από το Συμβούλιο των Φυλακών Δομοκού, και σύμφωνα με διατάξεις του Σωφρονιστικού Κώδικα, «να καθορίσει πολύ συγκεκριμένους όρους επικοινωνίας του συγκεκριμένου κρατούμενου, ώστε αυτή να συνάδει με τους σκοπούς, τη βούληση, αλλά και το γράμμα του νομοθέτη και του ίδιου του νόμου».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Σ. Νικολάου και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας, διαπιστώνουν ωμή παραβίαση από πλευράς Κασιδιάρη, των δικαιωμάτων στην επικοινωνία που έχουν όλοι οι κρατούμενοι.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τo Συμβούλιο αποφάσισε τον έλεγχο του κρατούμενου κατά την τηλεφωνική επικοινωνία μόνο με πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης δια ζώσης ή επικοινωνία με ηλεκτρονικό τρόπο (skype) δηλαδή συγγενείς μέχρι τέταρτου βαθμού και δικηγόρους με σκοπό την ομαλή διαβίωση στο κατάστημα και την ταχύτερη προσαρμογή στην κοινωνική ζωή.

Σε αντίθετη περίπτωση αν παρατηρηθεί οποιαδήποτε παρατυπία (συνομιλίες εκτός προσωπικών και οικογενειακών θεμάτων) και με τα πρόσωπα που έχει άδεια επίσκεψης, εφόσον πέσει στην αντίληψη της υπηρεσίας ή αποκαλυφθεί ότι επικοινωνεί με άλλα πρόσωπα εκτός των αναφερομένων θα διακόπτεται άμεσα η επικοινωνία, θα ενημερώνεται ο διευθυντής και θα ασκείται πειθαρχικός έλεγχος