Εξώδικο της Όλ. Γεροβασίλη στην «Καθημερινή» - Η απάντηση της εφημερίδας

Εξώδικο της Όλ. Γεροβασίλη στην «Καθημερινή» - Η απάντηση της εφημερίδας

Δικαστικός επιμελητής επέδωσε στην εφημερίδα Καθημερινή εξώδικο της Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγας Γεροβασίλη για το δημοσίευμα  που όπως ισχυρίζεται εμπεριέχονταν «συκοφαντικές, ψευδείς, δυσφημιστικές  και σε κάθε περίπτωση παράνομες αναφορές στο πρόσωπο της»

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, αν δεν υπάρξει επανόρθωση και δεν γίνει ανάκληση του δημοσιεύματος τότε θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα όπως ο νόμος ορίζει, ενώ γνωστοποιεί πως σε λίγη ώρα θα κατατεθεί μήνυση κατά των υπευθύνων της εφημερίδας καθώς και κατά παντός υπευθύνου.

Στο εξώδικό της η κ. Γεροβασίλη χαρακτηρίζει ψευδή την κατά περιεχόμενο στιχομυθία στο ηχητικό ντοκουμέντο αφού «όσα εκεί αναφέρονται, περί δήθεν παρέμβασής και πόσω μάλλον «εντολών» από μέρους μου δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», καθώς, όπως σημειώνει, «αφού ουδέποτε άσκησα την παραμικρή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης ή ως προς τη σύνταξη του πορίσματος, ως ωστόσο παντελώς ψευδώς μου αποδίδεται, το περί ου ο λόγος δημοσίευμα βαρύτατα προσβάλλει την προσωπικότητά μου» και υποστηρίζει ότι «στοχεύει δε στην πολιτική και ηθική μου εξόντωση αλλά και στην δημιουργία μη ανεκτών υπονοιών σε βάρος μου περί τη νομιμότητα».

Η απάντηση της «Καθημερινής» 

Η Απάντηση της «Καθημερινής» στο εξώδικο της κ. Γεροβασίλη έχει ως εξής: 

«Η «Κ» αποκάλυψε μία συνομιλία κατά την οποία ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος επικαλείται εντολή που έλαβε από την τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Η «Κ» προφανώς δεν υιοθετεί τη σχετική κατηγορία, την οποία μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ελέγξει. Η κ. Γεροβασίλη μπορεί αν θέλει να στραφεί εναντίον του κ. Ματθαιόπουλου.

Η «Κ» δεν πρόκειται να ανακαλέσει ή να αποσύρει το δημοσίευμα. Θεωρεί ότι επιτέλεσε το δημοσιογραφικό της καθήκον αποκαλύπτοντας μια συνομιλία τεράστιου δημοσίου συμφέροντος».

Να σημειωθεί ότι αργά το μεσημέρι η κ. Γεροβασίλη επιτέθηκε κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις δηλώσεις του αναφορικά με χθεσινό δημοσίευμα της «Καθημερινής» για την πυρκαγιά στο Μάτι, λέγοντας ότι «υποδείξεις για τον τρόπο που θα αμυνθώ νομικά απέναντι στην προσπάθεια συκοφάντησής μου και σπίλωσης της προσωπικής και πολιτικής μου τιμής δε δέχομαι από κανέναν, ειδικά από κάποιον που μόλις χθες χαρακτήρισε την προσφυγή μου στη δικαιοσύνη ως απειλή και σήμερα μου την προτείνει ως καταφυγή».