Επανόρθωση Guardian για τον Θάνο Δημάδη

Επανόρθωση Guardian για τον Θάνο Δημάδη

Τα επανορθωτικά δημοσιεύματα δεν βρίσκονται στην καθημερινότητα του Guardian. Ωστόσο, στην περίπτωση του Έλληνα δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη, η βρετανική εφημερίδα θεώρησε υποχρέωσή της να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, κάνοντας διευκρινήσεις για ρεπορτάζ που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της πριν από έναν χρόνο.

Το ρεπορτάζ υπέγραφε η Carrey Gillam, εξωτερική αρθρογράφος του Guardian, στο οποίο εμφάνιζε τον Θάνο Δημάδη - από την θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Ένωσης Ξένου Τύπου της Αμερικής - να προσφέρει προνόμια στην φαρμακευτική εταιρεία Bayer με αντάλλαγμα χορηγίες της εταιρείας προς την ίδια την Ένωση Ξένου Τύπου.

Το ρεπορτάζ εμφάνιζε να προσφέρει τα ανταλλάγματα αυτά ο ίδιος ως δημοσιογράφος κάτι το οποίο ήταν ψευδές, με τον Guardian να προχωρά σε επανόρθωση αποκαθιστώντας την αλήθεια.

Σύμφωνα με το αμερικανικό PRNewswire, ο Guardian προέβη σε επανόρθωση συμπεριλαμβάνοντας στο ρεπορτάζ της αρθρογράφου, την δήλωση της ίδιας της Επικεφαλής του Δ.Σ. της Ιδρύματος Ξένου Τύπου, Nancy Prager-Kamel, που αποκαλύπτει αυτό που η αρθρογράφος είχε αρνηθεί αρχικά να συμπεριλάβει στο ρεπορτάζ της: ότι δηλαδή όλα τα προνόμια προς την Bayer για χορηγίες από τον Θάνο Δημάδη ήταν υπό την καθοδήγηση του Δ.Σ. του Ιδρύματος.