Εντός Νοεμβρίου τα ενδιάμεσα αποτελέσματα της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου

Εντός Νοεμβρίου τα ενδιάμεσα αποτελέσματα της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου

Τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά της Covid-19 θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα, δήλωσε σήμερα ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του επιστημονικού Κέντρου Γκαμαλέι της Μόσχας που αναπτύσσει το εμβόλιο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου θα είναι σε υψηλά επίπεδα.

Ο Ρώσος επιστήμονας χαιρέτισε την πρόοδο «την οποία κάνουν - όπως είπε - οι ξένοι συνάδελφοί μας στον τομέα της ανάπτυξης εμβολίων κατά του κορονοϊού», προσθέτοντας ότι «όσο πιο πολλά εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για τον κόσμο, τόσο καλύτερα θα προστατεύεται ο κόσμος».

Παράλληλα, o Κιρίλ Ντμίτριεφ, επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) το οποίο χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του εμβολίου Sputnik-V, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών του εμβολίου θα δοθούν στη δημοσιότητα εντός του Νοεμβρίου, ενώ χαιρέτισε τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού των εταιρειών Pfizer и BioNTech που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η μαζική παραγωγή του τρίτου ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού ενδέχεται να ξεκινήσει στις αρχές Φεβρουαρίου

Η μαζική παραγωγή του τρίτου ρωσικού εμβολίου, το οποίο ανέπτυξε το επιστημονικό κέντρο Τσουμακόφ, ενδέχεται να ξεκινήσει στις αρχές Φεβρουαρίου, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του κέντρου και αντεπιστέλλον μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Αϊντάρ Ισμουχαμέτοφ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι με την έγκριση του υπουργείου Υγείας τον Οκτώβριο του 2020 ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου με την συμμετοχή εθελοντών σε τρεις πόλεις της Ρωσίας: Νοβοσιμπίρσκ, Κίροφ και Αγία Πετρούπολη.

Ο Ρώσος επιστήμονας είπε ότι αυτήν την περίοδο ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου, ενώ τα τελικά αποτελέσματα θα καταγραφούν στα τέλη Δεκεμβρίου.

Το επιστημονικό Κέντρο ιδρύθηκε από τον ακαδημαϊκό Μιχαήλ Τσουμακόφ το 1972 στην βάση του Ινστιτούτου πολιομυελίτιδας και ιογενών εγκεφαλίτιδων, του οποίου υπήρξε διευθυντής.