Εντατικοποίηση ελέγχων στους κλάδους καυσίμων, ταχυμεταφορών, και τροφίμων

Εντατικοποίηση ελέγχων στους κλάδους καυσίμων, ταχυμεταφορών, και τροφίμων

Σχεδόν 3.300 επιχειρήσεις έχουν δηλώσει μέχρι τώρα τα αποθέματά τους σε αυγά και αιγοπρόβειο κρέας.

Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στις 2 Απριλίου, προβλέπεται η ένταξη των επιχειρήσεων χονδρικού εμπορίου κρέατος αιγοπροβάτων και αυγών, λιανικού εμπορίου κρέατος αιγοπροβάτων και αυγών και αποθηκών κρέατος αιγοπροβάτων και αυγών, στην υποχρεωτική διαδικασία απογραφής αποθεμάτων, με στόχο την εξασφάλιση της επάρκειας αποθεμάτων των προαναφερθέντων προϊόντων.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έλεγχοι της αγοράς από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία, στους τομείς των καυσίμων, τροφίμων, υγειονομικού υλικού και ταχυμεταφορών.

Όπως αναφέρει σε σχόλιό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Πάνος Σταμπουλίδης «οι έλεγχοι θα συνεχιστούν μέχρι να αποδειχθούν οι ορθές εμπορικές πρακτικές. Είμαστε αποφασισμένοι και ο υπουργός 'Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης, να προστατέψουμε τα οικονομικά συμφέροντα των πολιτών».

Σε ό,τι αφορά στις τιμές των καυσίμων, αυτές τις ημέρες, στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών βρίσκονται τα πρατήρια σε Κρήτη, Αχαΐα, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο και Κεντρική Μακεδονία.