Ένταση ανάμεσα σε ΠΟΕΔΗΝ και υπαλλήλους του υπ. Εσωτερικών

Ένταση ανάμεσα σε ΠΟΕΔΗΝ και υπαλλήλους του υπ. Εσωτερικών

Σκηνικό έντασης μεταξύ υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών και μελών της ΠΟΕΔΗΝ σημειώθηκε νωρίτερα στο πλαίσιο της παναττικής στάσης εργασίας που πραγματοποιείται σήμερα με τους εργαζομένους του υπουργείου να έχουν «εγκλωβιστεί» στο κτίριο χωρίς τη θέλησή τους.

Ειδικότερα, κάποιοι εκ των υπαλλήλων ζήτησαν να βγουν από το κτίριο του υπουργείο το οποίο έχει αποκλείσει η ΠΟΕΔΗΝ και εν συνέχεια ρώτησαν με ποιο δικαίωμα οι συνδικαλιστές τους κρατούν «κλειδωμένους» μέσα. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος τους απάντησε ότι τα μέλη της Ομοσπονδίας δεν σκοπεύπυν να αποχωρήσουν από το υπουργείο, ωστόσο, οι εργαζόμενοι μπορούν αν θέλουν να βγουν από το υπουργείο με αποτέλεσμα να κλιμακωθεί η ένταση μεταξύ τους.

Σημειώνεται, ότι σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποεί σήμερα παναττική στάση εργασίας από τις 8:00 π.μ. έως 12:00 μ.μ. και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας από τις 8:30π.μ. διεκδικώντας την ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Νωρίτερα, μπλόκο στις εισόδους του υπουργείου Εργασίας έβαλαν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητώντας συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου προκειμένου να της εκθέσουν τα αιτήματά τους και εξηγούν πως έχουν περάσει δυο εβδομάδες από την προηγούμενη κινητοποίησή τους κατά τη διάρκεια της οποίας ο γενικός γραμματέας του υπουργείου δεσμεύθηκε να κλειστεί το ραντεβού της ομοσπονδίας με την υπουργό αλλά ακόμη βρίσκονται εν αναμονή.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «συνταγματική υποχρέωση της Κυβέρνησης είναι η ένταξή στα ΒΑΕ». Προσθέτει ότι ίδιοι επαγγελματίες αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο, κάνει λόγο για «επικοινωνιακά κόλπα»και απαιτεί συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, κ. Αχτσιόγλου και ένταξη στα ΒΑΕ.

 

Φωτογραφία αρχείου