Εν αναμονή της απόφασης για την 7η άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

Εν αναμονή της απόφασης για την 7η άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

Θέμα ωρών είναι πλέον η απόφαση σχετικά με την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, από το ΣΤ'' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, την ώρα που η Αθήνα έχει παραδοθεί στο έλεος των αντεξουσιαστών.

Η αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που σταμάτησε ομόφωνα τη χορήγηση της 7ης άδειας στον Κουφοντίνα συζητήθηκε την Τρίτη κεκλεισμένων των θυρών.

Σημειώνεται, ότι υπόψιν του Ποινικού Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου τέθηκε τόσο το υπόμνημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, όσο και η εισήγηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, που άσκησε την αναίρεση. Σύμφωνα με την Ξ. Δημητρίου οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια, επομένως το βούλευμα θα πρέπει να αναιρεθεί.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται παλιότερες γνωμοδοτήσεις, από το 1993 μέχρι και το 2011, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, σύμφωνα με τις οποίες και πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια, εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης.

Η απόφαση του Συμβουλίου λοιπόν θα ληφθεί τα επόμενα 24ωρα, πιθανώς και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση το θέμα θα κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου.