«Εμφύλιος» στη Λίβερπουλ και γκρίνια κατά του Σαλάχ...

«Εμφύλιος» στη Λίβερπουλ και γκρίνια κατά του Σαλάχ...

Η Ρεάλ Μαδρίτης αποχώρησε το βράδυ της Τετάρτης (14/4) από το «Ανφιλντ» με ένα... σπασμένο παράθυρο στο λεωφορείο της, που ανάγκασε την αστυνομία του Λίβερπουλ να αρχίσει έρευνα. Η πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, όμως, και παρά τις μικρές υλικές ζημιές, δημιούργησαν εξαιρετικό κλίμα στους Ισπανούς. Η «βασίλισσα», όμως, φαίνεται πως άφησε πίσω της στο Μέρσεϊσαϊντ άλλα «συντρίμμια»...

Οι πρωταθλητές Αγγλίας αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης και ο μοναδικός τρόπος να αγωνιστούν και την επόμενη σεζόν στους ομίλους της είναι η εξασφάλιση μίας θέσης στην πρώτη τετράδα της Premier League. Για την ώρα – και με επτά ματς πρωταθλήματος να απομένουν – οι «κόκκινοι» είναι στην 6η θέση, τρεις βαθμούς πίσω από την 4η Γουέστ Χαμ και τέσσερις κάτω από την 3η Λέστερ. Οι αγωνιστικές έγνοιες, πάντως, μπορεί να μην είναι οι μόνες στο μυαλό του Γιούργκεν Κλοπ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Pais», τα αποδυτήρια της Λίβερπουλ είναι «χωρισμένα», με τους Σαντιό Μανέ και Φιρμίνο να έχουν πρόβλημα με τον Μοχάμεντ Σαλάχ... Ο δημοσιογράφος Ντιέγκο Τόρες, συγγραφέας και του βιβλίου «Ο Εκλεκτός: Η σκοτεινή πλευρά του Ζοσέ Μουρίνιο», αποκάλυψε πως οι Μανέ και Φιρμίνο είναι ενοχλημένοι και με την ευνοϊκή μεταχείριση που θεωρούν ότι τυγχάνει ο Αιγύπτιος επιθετικός και με το ότι είναι ο πιο υψηλόμισθος παίκτης.

Μερίδα παικτών της Λίβερπουλ φέρεται να έχει ταχθεί εναντίον του Σαλάχ, ισχυριζόμενη πως εκτός από τις απολαβές των 12 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, ο πρώην παίκτης της Ρόμα δείχνει αδιάφορος και βαριεστημένος. Μάλιστα, κάποιοι αναφέρουν και το ότι προέρχεται από εύπορη οικογένεια επιχειρηματιών στον κλάδο εισαγωγών και εξαγωγών στην Αίγυπτο και «δεν θέλει ποτέ να ζορίζεται στο γήπεδο, την προπόνηση ή έπειτα από ήττες».

Ο Ντιέγκο Τόρες έγραψε επίσης πως η αγγλική ομάδα θα είχε πουλήσει τον Σαλάχ από το περασμένο καλοκαίρι, αν οι σύλλογοι δεν ήταν επιφυλακτικοί σε σπατάλες, λόγω της πανδημίας. Ο ίδιος ο Αιγύπτιος, σε πρόσφατη συνέντευξή του στη «Marca», είχε σχολιάσει πως έχω συμβόλαιο ως το 2023 και δεν εξαρτάται από εμένα. Θα δούμε τι θα γίνει, ωστόσο δεν θέλω να συζητώ τώρα θέμα μετεγγραφής».

Ο Γιούργκεν Κλοπ είχε ερωτηθεί επίσης για το ζήτημα, απαντώντας διπλωματικά ότι «δεν μπορείς ποτέ, όποιο κι αν είναι το συμβόλαιο, να υποχρεώσεις κάποιον παίκτη να παραμείνει σε μία ομάδα αν δεν το θέλει»... Ο Γερμανός προπονητής καλείται να διατηρήσει τις ισορροπίες, ενόψει της τελικής ευθείας της Premier League. Η υπόθεση του Σαλάχ, πάντως, θα καθορίσει και τον καλοκαιρινό μετεγγραφικό σχεδιασμό.

Η ιστοσελίδα The Athletic τόνισε πως ο 28χρονος φορ δεν έχει πρόβλημα να μείνει στο «Ανφίλντ», ψάχνοντας όμως ένα νέο πολυετές συμβόλαιο (ίσως το τελευταίο «μεγάλο» της καριέρας του) και σε πιθανή επέκταση θα ζητήσει και αύξηση. Οι πρωταθλητές, πάντως, είναι διστακτικοί σε πολλά έξοδα. Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα «Liverpool Echo» αναφέρει πως σε περίπτωση παραχώρησης του Σαλάχ, θα γίνει κρούση επιστροφής στον Λουίς Σουάρες και κίνηση για τον Κιλιάν Εμπαπέ, με «μοχλό πίεσης» τον... ΛεΜπρον Τζέιμς!