Eli Lilly: Δοκιμές σε ανθρώπους για την πρώτη θεραπεία αντισωμάτων

Eli Lilly: Δοκιμές σε ανθρώπους για την πρώτη θεραπεία αντισωμάτων

Η φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly ανακοίνωσε σήμερα ότι χορήγησε στους πρώτους ασθενείς δόσεις του πιθανού φαρμάκου της για τη θεραπεία του Covid-19, στα πρώτα στάδια δοκιμών στο πλαίσιο της πρώτης έρευνας στον κόσμο για μία θεραπεία αντισωμάτων κατά της ασθένειας.

Η Lilly είναι μία από τις πολλές φαρμακευτικές εταιρείες που προσπαθούν να αναπτύξουν μια θεραπεία για τον Covid-19, για τον οποίο προς το παρόν δεν υπάρχει ούτε εγκεκριμένη θεραπεία ούτε εμβόλιο και έχει προκαλέσει πάνω από 370.000 θανάτους παγκοσμίως.

Η έρευνα θα αξιολογήσει την ασφάλεια και την ανεκτικότητα της θεραπείας σε ασθενείς που νοσηλεύονται με Covid-19 και τα αποτελέσματα αναμένονται έως το τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Η πειραματική θεραπεία LY-CoV555 αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την ιδιωτική εταιρεία AbCellera Biologics.

Η Lilly δήλωσε ότι η θεραπεία αντισωμάτων βασίστηκε σε αντισώματα που εντοπίστηκαν στο αίμα ενός από τους πρώτους ασθενείς στις ΗΠΑ που ανάρρωσε από την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει να προχωρήσει στην επόμενη φάση δοκιμών, μελετώντας την πιθανή θεραπεία σε ασθενείς που δεν χρήζουν νοσηλείας, αν η πρώτη φάση δείξει ότι το φάρμακο είναι ασφαλές.