Έκτακτο καιρικό δελτίο: Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους φέρνει η «Διδώ»

Έκτακτο καιρικό δελτίο: Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους φέρνει η «Διδώ»

Για νέα επιδείνωση του καιρού από απόψε και από τα νοτιοδυτικά, προειδοποιεί η ΕΜΥ εκδίδοντας έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που φέρει το όνομα «Διδώ», είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι, ενώ στα ορεινά της χώρας αναμένονται να σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις.

Τα φαινόμενα που θα συνοδεύουν τη «Διδώ» κατά το διήμερο της Τρίτης, Τετάρτης, θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι. Στο σύνολο της κακοκαιρίας σε αρκετές περιοχές θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Για τη Δευτέρα, ο καιρός προβλέπεται άστατος, με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία, ενώ έως ισχυροί θα είναι οι άνεμοι στα πελάγη.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νότιους και νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και υπάρχει μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς.

Σύμφωνα με το meteo.gr το περισσότερο νερό μέχρι το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να πέσει στα νησιά του νοτιου Ιονίου και την βορειοδυτική Πελοπόννησο, τις Σποράδες και τη Μαγνησία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίοιυ, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Τα περισσότερο έντονα φαινόμενα αναμένονται στη Θεσσαλία και κυρίως στα παράλια την Τετάρτη, όπου η πρόβλεψη λέει πως θα πέσει ένας αρκετά μεγάλος όγκος νερού. Η ισχυρή κακοκαιρία θα συνοδευτεί στα νησιά του Αιγαίου από θυελλώδεις ανέμους, που σύμφωνα με την ΕΜΥ την Τρίτη το βράδυ και την Τετάρτη αναμένεται να έχουν φτάσει τα 8 μποφόρ. Για το νέο κύμα κακοκαιρίας μάλιστα, είχε προειδοποιήσει ο Γιάννης Καλλιάνος, τονίζοντας πως και στην Αττική αναμένονται βροχές, αλλά όχι σε έντονα επίπεδα.

Η θερμοκρασία μάλιστα αναμένεται να παρουσιάσει και σημαντική πτώση την Τρίτη, κυρίως στα βόρεια και τα ορεινά, όπου αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις.