Εισαγγελία για Κουκάκι: Δίωξη για πλημμέλημα λόγω αποδεικτικού υλικού

Εισαγγελία για Κουκάκι: Δίωξη για πλημμέλημα λόγω αποδεικτικού υλικού

Η ποινική δίωξη σε βάρος των συλληφθέντων στις επιχειρήσεις της αστυνομίας στο Κουκάκι, σε βαθμό πλημμελήματος, ασκήθηκε με βάση τα στοιχεία που περιλαμβάνονταν στην δικογραφία που εστάλη από την Αστυνομία, επισημαίνεται στην απάντηση Εισαγγελίας Πρωτοδικών, μετά από δημοσιεύματα και δηλώσεις που χαρακτηρίζουν εσφαλμένο το νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων που απέδωσε ο αρμόδιος εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης στους συλληφθέντες.

Σε δελτίο Τύπου το οποίο υπογράφεται από τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών αναφέρεται πως η ποινική δίωξη σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε με βάση τα στοιχεία που περιλαμβάνονταν στην δικογραφία που εστάλη από την Αστυνομία.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Εισαγγελίας αναφέρει τα εξής:

«Κατόπιν δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο αναφορικά με τον προσήκοντα ή μη νομικό χαρακτηρισμό των αξιόποινων πράξεων που φέρονται ότι τελέστηκαν στην Αθήνα, την 11-1-2020 κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης τελούντος υπό κατάληψη κτιρίου διευκρινίζουμε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον μας και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια αστυνομικής προανάκρισης. Μόνο αρμόδιο δε, για την εκτίμηση της απαγγελεθείσας κατηγορίας είναι το ποινικό δικαστήριο όπου εισήχθη προς εκδίκαση η υπόθεση».

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των συλληφθέντες της διπλής επιχείρησης της Αστυνομίας στις καταλήψεις της οδού Ματρόζου και Παναιτωλίου στο Κουκάκι ασκήθηκε ποινική δίωξη, κατά περίπτωση για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απείθειας και βίας κατά αστυνομικών οργάνων. Επίσης, στη δεύτερη δικογραφία που σχηματίσθηκε για την ίδια υπόθεση η δίωξη ασκήθηκε για τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απείθειας.

Χθες, μάλιστα επρόκειτο να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι 20 συλληφθέντες αλλά η δίκη τους αναβλήθηκε για το τρίτο δεκαήμερο του μήνα (22,23 και 24), και όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.