Εικόνες συνωστισμού στην Ερμού, «κορονοπάρτι» στην Κυψέλη – Η επόμενη εβδομάδα θα κρίνει τις αποφάσεις για το Πάσχα

Εικόνες συνωστισμού στην Ερμού, «κορονοπάρτι» στην Κυψέλη – Η επόμενη εβδομάδα θα κρίνει τις αποφάσεις για το Πάσχα

Εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν σήμερα Σάββατο, 17 Απριλίου, στην οδό Ερμού καθώς πολλοί καταναλωτές επισκέφθηκαν τον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας είτε για να κάνουν τα ψώνια τους με click away ή click in shop και μήνυμα τρίωρης διάρκειας στο 13032 ή για να κάνουν τη βόλτα τους στο κέντρο της Αθήνας. Την ίδια στιγμή οι λοιμωξιολόγοι εκτιμούν πως η εβδομάδα που έρχεται θα είναι κρίσιμη όσον αφορά τις όποιες αποφάσεις για την περίοδο του Πάσχα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η κυβέρνηση εμφανίζεται εξαιρετικά επιφυλακτική ως προς το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και ειδικά οι αριθμοί των διασωληνωμένων  και των θανάτων από κορονοϊό, δεν δείχνουν να υποχωρούν. Ενδεικτική του προβληματισμού που υπάρχει είναι και η εισήγηση των λοιμωξιολογών κατά την χθεσινή τους συνεδρίαση, η οποία ήταν αρνητική ως προς το περαιτέρω άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων.

«Κορονοπάρτι» στην Κυψέλη

Οι εικόνες συνωστισμού στον πιο πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της Αθήνας έρχονται μία μόλις ημέρα μετά το κορονοπάρτι που διοργανώθηκε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη το βράδυ του Σαββάτου με εκατοντάδες συμμετέχοντες. Ενδεικτικό του συνωστισμού που επικράτησε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου είναι το γεγονός ότι ο Δήμος Αθηναίων αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ειδική επιχείρηση καθαρισμού της περιοχής, συλλέγοντας   απορρίμματα (μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια, πακέτα τσιγάρων, χαρτιά και διάφορες συσκευασίες) που γέμισαν 50 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών.




Στην Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, αντιθέτως, ανέλαβε δράση η  νεοσύστατη  Ομάδας Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (ΟΔΟΣ) της Ελληνικής Αστυνομίας, για να περιφρουρήσει την πλατεία και να αποθαρρύνει τους εκατοντάδες νεαρούς που συνωστίζονται κάθε βράδυ.

Εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης και στην Πάτρα, καθώς όπως φαίνεται από βίντεο τοπικής ιστοσελίδας της πόλης, λίγη ώρα πριν από την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 21:00 το βράδυ πολλά άτομα είχαν συγκεντρωθεί απέναντι από τα Ψηλαλώνια.

Παραμένει στο «κόκκινο» η Αττική

Στο μεταξύ η Αττική παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας, καθώς από τα 2.411 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ τα 1.169 από αυτά εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο. Αναλυτικότερα τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στην Αττική έχουν ως εξής: 

Ανατολική Αττική: 148 κρούσματα

Βόρειος Τομέας Αθηνών: 149 κρούσματα

Δυτική Αττική: 74 κρούσματα

Δυτικός Τομέας Αθηνών: 165 κρούσματα

Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 319 κρούσματα

Νήσων: 10 κρούσματα

Νότιος Τομέας Αθηνών: 175 κρούσματα

Πειραιώς: 129 κρούσματα

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 299 νέες μολύνσεις.