Εγκαταλείπουν τον Βαρουφάκη καταγγέλλοντας οικογενειοκρατία

Εγκαταλείπουν τον Βαρουφάκη καταγγέλλοντας οικογενειοκρατία

Τριγμούς προκαλούν στο ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη οι παραιτήσεις στελεχών του με καταγγελίες που ξεκινούν από την οικογενειοκρατία, με επίκεντρο τη σύζυγο του πρώην ΥΠΟΙΚ Δανάη Στράτου, και φτάνουν έως και τη διασπάθιση των χρημάτων του κόμματος.

Ειδικότερα, σε μακροσκελές κείμενο που ανάρτησαν στo Facebook ο υποψήφιος βουλευτής Αριστοτέλης Παναγόπουλος και ο συντονιστής του ΜεΡΑ25 στην Πάτρα, Περικλής Φλωρόπουλος, αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «μας φόρεσε στο κόμμα την σύζυγο του, Δανάη Στράτου, η οποία δεν έχει βιοποριστεί ποτέ στην ζωή της, κάνοντας δημόσιες παρεμβάσεις αλλά και αναλαμβάνοντας θέση στο κόμμα. Παράλληλα υπάρχουν άλλες οικογένειες, σύζυγοι, παιδιά, ανίψια που κατέχουν αρκετές έμμισθες θέσεις εντός του κόμματος».

Όπως αναφέρεται στο ίδιο κείμενο, «είδα μπροστά στα μάτια μου, μεγαλοστέλεχος του κόμματος , να ψάχνει να βρει την τουαλέτα σε ξενοδοχείο εκ μέρους της κα  Στράτου και αφού την βρήκε, την συνόδευσε ως εκεί», σχολιάζοντας ότι «ένιωσα σαν να ήμουν στα ανάκτορα του Μπαγκινχαμ , βλέποντας την βασίλισσα».

Σύμφωνα με τα πρώην στελέχη του ΜέΡΑ25, «το κόμμα γέμισε με νεαρά έμμισθα στελέχη τα οποία φυσικά είναι ναι σε όλα προς τον αρχηγό, δεν έχουν ένα ένσημο εργασίας και το κυριότερο είναι αριστεριστές ή αλλιώς άτομα με τις παιδικές ασθένειες του κομμουνισμού όπως έγραφε ο Λένιν».

Επιπλέον, οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι «η μεγάλη κλίκα του κόμματος συνεχίζει τις πληρωμένες διακοπές από το δημόσιο χρήμα και των μελών , στην Ρόδο , στην Κέρκυρα , στο εξωτερικό»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η υποψήφια βουλευτής Βοιωτίας με το ΜέΡΑ25 Ράνια Ντάλλη, η οποία γράφει ότι «εδώ και πολύ καιρό, νιώθω "ξένο σώμα", χωρίς να με συνδέει τίποτα με τις "οικογένειες" και τις "παρέες" που κυριαρχούν στο κόμμα».