ΕΕ: Συμφωνία για κοινά μέτρα προστασίας στα αεροπορικά ταξίδια

ΕΕ: Συμφωνία για κοινά μέτρα προστασίας στα αεροπορικά ταξίδια

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε κοινά μέτρα υγειονομικού χαρακτήρα, όπως η τήρηση αποστάσεων και η χρήση μάσκας στα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια, στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Αντρέας Σόιερ.

«Χαίρομαι που έγινε δεκτή η γερμανική πρόταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και μπορέσαμε να συμφωνήσουμε σε αυτά τα κοινά μέτρα», είπε ο Σόιερ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Τα μέτρα που συμφωνήθηκαν περιλαμβάνουν την κάλυψη του στόματος και της μύτης για όλους τους επιβάτες από έξι ετών και τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης στα αεροδρόμια κατά τη διάρκεια των ελέγχων ασφαλείας και το τσεκ-ιν. Οι εταιρείες θα πρέπει να εξασφαλίζουν ένα υψηλό ποσοστό καθαρού αέρα στα αεροπλάνα, ενώ οι πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα θα πρέπει να είναι διαθέσιμες σε πολλές γλώσσες.

Ωστόσο, η μεσαία θέση στα αεροπλάνα δεν θα είναι απαραίτητο να παραμένει κενή.

Οι κοινοί αυτοί κανόνες ανταποκρίνονται σε έναν βαθμό στο αίτημα των αεροπορικών εταιρειών να υπάρξει ενιαία προσέγγιση, καθώς τα διαφορετικά μέτρα που επέβαλαν ανεξάρτητα οι χώρες είχαν δημιουργήσει σύγχυση.

Το γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών δήλωσε ότι η συμφωνία επετεύχθη σε επίπεδο αξιωματούχων και πρέπει να λάβει ακόμη την επίσημη έγκριση των Υπουργών.