DW: Στους δρόμους βγαίνουν οι Ιταλοί αντιεμβολιαστές

DW: Στους δρόμους βγαίνουν οι Ιταλοί αντιεμβολιαστές

Παρά το γεγονός ότι η έκκληση του Μάριο Ντράγκι προς τους Ιταλούς α σπεύσουν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού μέσα σε λίγες ώρες έφερε θεαματικά αποτελέσματα  σήμερα το απόγευμα σε πενήντα μικρές και μεγάλες πόλεις της χώρας θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις αντιεμβολιαστών, οι οποίοι αντιτίθενται στην υιοθέτηση του πράσινου πάσο για την είσοδο σε εστιατόρια, γυμναστήρια, θέατρα και χώρους διεξαγωγής διαγωνισμών.

Όπως μεταδίδει η DW, oργανώθηκαν μέσω διαδικτύου αλλά υπάρχει και η στήριξη της άκρας δεξιάς. 

H στάση της Λέγκα άλλωστε που μετέχει στην κυβέρνηση είναι ασαφής. Ο γραμματέας της Ματέο Σαλβίνι εμβολιάσθηκε χθες αλλά σήμερα δηλώνει: «Θα στηρίξουμε τους νέους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το ότι τα κλαμπ θα παραμείνουν κλειστά. Πρόκειται για ρατσιστική αντιμετώπιση».  

Ο Σαλβίνι κρατά σε ένα βαθμό μια θολή στάση: θεωρεί ότι ο εμβολιασμός είναι σίγουρα χρήσιμος για τους πολίτες άνω των πενήντα ετών αλλά έχει επιφυλάξεις για τους νεότερους. «Ας έρθει να δει τους τριαντάρηδες  με κορoνοϊό που δίνουν μάχη ακόμη στις μονάδες εντατικής θεραπείας» του απάντησαν Ιταλοί αναισθησιολόγοι.