Δυσκολεύεται να βρει νομικό επιτελείο ο Τραμπ ενόψει της δίκης του

Δυσκολεύεται να βρει νομικό επιτελείο ο Τραμπ ενόψει της δίκης του

Ο απερχόμενος Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δυσκολεύεται να βρει νομική ομάδα για να τον υπερασπιστεί λίγες μέρες πριν την ιστορική δεύτερη δίκη του με την κατηγορία για υποκίνηση της εξέγερσης στο Καπιτώλιο.

Με λιγότερο από μια εβδομάδα να μένει μέχρι ο Τραμπ να αποχωρήσει από την προεδρία, υπάρχει μηδενικό κίνητρο για τους δικηγόρους να αναλάβουν έναν αντιδημοφιλή πελάτη που κατηγορείται ότι ενθάρρυνε τους υποστηρικτές του να εισβάλουν στο Καπιτώλιο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των Bloomberg και ABC News, τρεις από τους δικηγόρους που τον υπερασπίστηκαν στην προηγούμενη δίκη στη Γερουσία στις αρχές του 2020, οι Τζέι Σεκούλοου, Πατ Σιπολόνε και Πατ Φιλμπίν ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να βρεθούν στο πλευρό του, αυτή τη φορά.

Επιπρόσθετα, άλλοι δικηγόροι όπως οι Έρικ Χέρσμαν, Παμ Μπόντι και Μάρκ Κάσοβιτζ δεν έχουν μεν ανακοινώσει τις προθέσεις τους δημόσια, αλλά φέρονται σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg να λένε ότι αυτό που έκανε ο Τραμπ ήταν απαράδεκτο.

"Δεν εκπλήσσομαι που επιφανείς συντηρητικοί δικηγόροι στους οποίους ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος θα μπορούσε να στραφεί υπό άλλες συνθήκες, δεν ενδιαφέρονται να πιάσουν τη συγκεκριμένη χειροβομβίδα", δήλωσε ο Κιθ Γουιτινγκτον, καθηγητής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg και του CNN, ο μόνος "σίγουρος" πρέπει να θεωρείται ο προσωπικός του δικηγόρος Ρούντι Τζουλιάνι ο οποίος είναι πιθανό να έχει στο πλευρό του τον Άλαν Ντερσοβιτζ είναι γνωστός ως δικηγόρος υπεράσπισης που έφτιαξε το όνομά του ως μέλος της νομικής "dream team" του Ο Τζ. Σίμπσον το 1994.