Δοκιμές του πειραματικού της εμβολίου στη Βρετανία ξεκινά η Johnson & Johnson

Δοκιμές του πειραματικού της εμβολίου στη Βρετανία ξεκινά η Johnson & Johnson

Η φαρμακευτική εταιρεία Johnson&Johnson μέσω της θυγατρικής της Janssen ξεκινά δοκιμές για το πειραματικό της εμβόλιο Covid-19 μέσω στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Johnson&Johnson που εδρεύει στο Νιου Τζέρσεϋ των ΗΠΑ, θα χορηγήσει το πειραματικό εμβόλιο σε 6.000 εθελοντές επί βρετανικού εδάφους σε δύο δόσεις κατά την διάρκεια τής δοκιμής της φάσης 3. 

Το υπό ανάπτυξη εμβόλιο από την J&J χρησιμοποιεί έναν φορέα αδενοϊού για τη μεταφορά της ανοσοποιητικής πρωτεΐνης στο σώμα και είναι το τρίτο πειραματικό σκεύασμα που εισήλθε σε δοκιμές της φάσης 3 στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά της αμερικανικής εταιρείας Novavax και αυτό του πανεπιστήμιου της Οξφόρδης και τη φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca.

Τα αποτελέσματα της φάσης 3 αναμένεται να είναι διαθέσιμα έως τα τέλη του έτους ή το αργότερο στις αρχές του επομένου, σύμφωνα με τον Δρ. Πολ Στόφελς, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της J&J.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει έρθει σε συμφωνία με την Johnson & Johnson για την εξασφάλιση 400 δόσεων του υπό ανάπτυξη εμβολίου της.

AP Photo/Matt Rourke