Δίωξη για Τουλουπάκη παραγγέλλει ο Άρειος Πάγος

Δίωξη για Τουλουπάκη παραγγέλλει ο Άρειος Πάγος

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για πέντε κακουργηματικά αδικήματα, ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αδικήματα αφορούν κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Όπως μετέδωσε η «Καθημερινή», ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σημειώνει για τους συνεργάτες της Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, ότι δεν προέκυψαν σε βάρος τους ενδείξεις για διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το συμπέρασμα Ζαχαρή, η παραγγελία του οποίου είναι υποχρεωτική σε ό,τι αφορά την Ελένη Τουλουπάκη, ο άλλος αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Λάμπρος Σοφουλάκης, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι σε βάρος της δεν προέκυψαν ενδείξεις για διάπραξη ποινικών αδικημάτων και το ίδιο σημειώνει και για τους συνεργάτες της κ.κ. Ντζούρα και Μανώλη.

Όμως ο εν λόγω ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός σημειώνει στο πόρισμά του σειρά αδικημάτων για τα οποία ζητά να ελεγχθούν ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, από τους βασικούς καταγγέλλοντες στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, όπως και η εισαγγελέας εφετών Ελένη Ράικου, που επίσης έχει προβεί σε καταγγελίες κατά του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Επίσης ποινικό έλεγχο ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και για τους Κωνσταντίνο Φρουζή, Νικόλαο Μανιαδάκη και Νικόλαο Μανία για αδικήματα που σχετίζονται με ψευδορκία και λοιπά.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, αναμένεται, πιθανότατα και αύριο, να προβεί στις απαιτούμενες από τον νόμο ενέργειες μετά την ολοκλήρωση των ερευνών της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τους χειρισμούς των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση της ενοχοποίησης των πολιτικών για το σκάνδαλο της Novartis.