ΓΔ: 900,19 -5,12 (-0,57 %)

Τζίρος: 78,63 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1993η
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

ΓΔ: 900,19 -5,12 (-0,57 %)

Τζίρος: 78,63 εκατ. €   RT

Δημοσκόπηση ABC: Αμετάβλητες οι απόψεις των Αμερικανών για Τραμπ- Μπάιντεν λίγες μέρες πριν τις εκλογές

Δημοσκόπηση ABC: Αμετάβλητες οι απόψεις των Αμερικανών για Τραμπ- Μπάιντεν λίγες μέρες πριν τις εκλογές

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν μπαίνουν στην τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής τους εκστρατείας με τις δημοσκοπικες επιδόσεις τους να είναι σχεδόν αμετάβλητες, σύμφωνα με δημοσκόπηση των ABC News / Ipsos. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι θετικές απόψεις για τον Τραμπ σήμερα, έχουν μια διαφορά της τάξης του -22% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2016. Συγκεκριμένα οι θετικές απόψεις για τον πρόεδρο είναι στο 35% ενώ οι αρνητικές στο 57%. Επιπλέον, η έρευνα της εταιρείας Ipsos για το δίκτυο ABC, δείχνει ότι οι Αμερικανοί άνω των 65 (53%) και οι ανεξάρτητοι (57%) βλέπουν δυσμενώς τον Ντοναλντ Τραμπ. 

Παράλληλα ο πρόεδρος βλέπει τουλάχιστον 6 στους 10 Αμερικανούς να είναι επικριτικοί απέναντι στους χειρισμούς του στη πανδημία του κορονοϊού.

Την ίδια ώρα, ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στο 44% σε επίπεδο θετικών απόψεων και 43% αρνητικών, ποσοστά στα οποία βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες σε παρόμοιες έρευνες. 

Όσον αφορά τις λεγόμενες κρίσιμες πολιτείες, στην Πενσυλβάνια, ο Τζο Μπάιντεν κατέχει προβάδισμα 7 μονάδων έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Morning Call / Muhlenberg College.

Συγκεκριμένα, ο Μπάιντεν αποσπά το 51% των πιθανών ψηφοφόρων, ενώ το 44% αυτών υποστηρίζει τον Τραμπ στην Πενσυλβάνια την πολιτεία στην οποία έχει γεννηθεί ο πρώην αντιπρόεδρος. Ωστόσο οπως επισημαίνει η εφημερίδα Morning Call, το περιθώριο σφάλματος της δημοσκόπησης είναι συν ή μείον 5,5%, που σημαίνει ότι το 45,5% θα μπορούσε να υποστηρίξει τον Μπάιντεν και το 49,5% θα μπορούσε να υποστηρίξει τον Τραμπ. 

Ο Τραμπ διατηρεί ως επί το πλείστον υποστήριξη μεταξύ ανδρών της Πενσυλβανία, με 9% διαφορά, την ώρα που ο Μπάιντεν προηγείται με 21% στις γυναίκες ψηφοφόρους και 13% στους  στους αποφοίτους κολεγίου.

Υπενθυμίζεται οτι μια άλλη έρευνα σε μη εγγεγραμμένους ψηφοφόρους πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου για την εφημερίδα FT και το Ίδρυμα Peter G Peterson διαπίστωσε ότι το 46% των Αμερικανών πιστεύουν ότι οι πολιτικές του Τραμπ έχουν βλάψει την οικονομία, σε σύγκριση με το 44% που έχει θετική άποψη.

Ήταν η πρώτη φορά φέτος που το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι πολιτικές του προέδρου έχουν πληγώσει παρά βοηθήσει την οικονομία,  μια σημαντική πτώση από την αρχή της πανδημίας. Τον Μάρτιο, προτού ο Covid-19 χτυπήσει σφόδρα τις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί πίστευαν ότι οι πολιτικές του Τραμπ ήταν θετικές για την οικονομία με 11 μονάδες διαφορά.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει διαφορά 9,1% κατά μέσο όρο στις δημοσκοπήσεις, από τον αντίπαλο του Τζο Μπάιντεν σύμφωνα με την ιστοσελίδα RealClearPolitics.