Δίκη Χρυσής Αυγής: Άφαντος ο Χρ. Παππάς - Έφοδος της Αστυνομίας στο σπίτι του

Δίκη Χρυσής Αυγής: Άφαντος ο Χρ. Παππάς - Έφοδος της Αστυνομίας στο σπίτι του

Έφοδο στο σπίτι του ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πέντε αστυνομικοί της Ασφάλειας μπήκαν στο σπίτι του με ένταλμα για να διαπιστώσουν ότι δεν βρίσκεται σε αυτό.

Η τελευταία ενημέρωση ήταν πως βρισκόταν στα Γιάννενα. Ο Χρήστος Παππάς δεν έχει επικοινωνήσει με τις αρχές. Μόνο ο δικηγόρος του το έχει κάνει, που φέρεται να έχει δηλώσει στις αρχές πως ο πελάτης του... κάποια στιγμή θα εμφανιστεί.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής αναζητείται προκειμένου να οδηγηθεί και αυτός, αρχικά στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και ακολούθως στο σωφρονιστικό κατάστημα που θα οριστεί.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του Περικλής Σταυριανάκης με δηλώσεις του στο ethnos.gr ανέφερε ότι ο πελάτης του δεν θα παρουσιαστεί στις Αρχές. «Ο πελάτης μου έχει τις απόψεις του. Θα σταθμίσει το γεγονός ότι μπορεί να εκτίσει μία ποινή, η οποία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να μην επικυρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ποιος θα του δώσει πίσω τα χρόνια που έκανε φυλακή; Προς το παρόν είναι συνειδητή επιλογή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο και τι θα αποφασίσει. Γι’ αυτό τονίζω ότι αυτό ισχύει προς το παρόν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Χρήστος Παππάς καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και 3 μηνών ως μέλος του «διευθυντηρίου» της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ενώ η ποινή του δεν έλαβε ανασταλτικό χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται πως και τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν είχαν γίνει οι συλλήψεις της Χρυσής Αυγής, ο Χρήστος Παππάς αναζητούνταν για 24 ώρες και τελικά εμφανίστηκε μόνος του στη ΓΑΔΑ και μάλιστα με ταξί!