Διευθύνων Σύμβουλος Moderna: Ο κόσμος θα πρέπει να ζήσει με τον Covid «για πάντα»

Διευθύνων Σύμβουλος Moderna: Ο κόσμος θα πρέπει να ζήσει με τον Covid «για πάντα»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στέφαν Μπανσελ προειδοποίησε ότι ο ιός θα αποκτήσει ενδημικό χαρακτήρα, κάτι που σημαίνει ότι θα βρίσκεται μαζί μας για πάντα.

Ειδικοί της δημόσιας υγείας και εμπειρογνώμονες για τις μολυσματικές ασθένειες έχουν εκτιμήσει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Covid-19 να γίνει ενδημική ασθένεια, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι παρόν για πάντα, αν και πιθανότατα σε χαμηλότερα επίπεδα από ό, τι είναι τώρα.

«Θα ζήσουμε με αυτόν τον ιό, νομίζω, για πάντα», απάντησε ο Μπανσελ σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του Συνεδρίου Υγείας της JPMorgan. «Οι αξιωματούχοι της υγείας θα πρέπει να παρακολουθούν συνεχώς νέες παραλλαγές του ιού, έτσι ώστε οι επιστήμονες να μπορούν να προσαρμόζουν τα εμβόλια για την καταπολέμησή τους», πρόσθεσε, καθώς ερευνητές στο Οχάιο ανακοίνωσαν χθες ότι ανακάλυψαν δύο νέες παραλλαγές, που πιθανότατα προέρχονται από τις ΗΠΑ.

Το εμβόλιο της Moderna έχει εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για χρήση σε Αμερικανούς ηλικίας 18 ετών και άνω.