Διευρύνεται το κύκλωμα των αρνητών, με κομπίνες και παράλογα αιτήματα ασθενών

Διευρύνεται το κύκλωμα των αρνητών, με κομπίνες και παράλογα αιτήματα ασθενών

Με την εμβολιαστική κάλυψη να φτάνει το 56% του εγχώριου πληθυσμού και να αυξάνεται κατά μια ποσοστιαία μονάδα κάθε 4 ημέρες, το κίνημα των αρνητών που δημιουργούν δίκτυο για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών με επίορκους υγειονομικούς εξελίσσεται  από δικαστικό σε μείζον κοινωνικό θέμα.

Η Εισαγγελική έρευνα που έχει αρχίσει να ξηλώνει  τον ιστό της απάτης από την κομπίνα στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά στην Καρδίτσα αποκάλυψε πως μία υπάλληλος συμμετείχε στους εικονικούς εμβολιασμούς. Ο Διοικητής της ΥΠΕ  ανέστειλε τα καθήκοντά της και προβλέπονται κυρώσεις, μετά την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Όπως παραδέχτηκε ο υπουργός υγείας η έρευνα έδειξε ότι στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης συμμετέχουν και άλλοι υγειονομικοί από άλλες ΥΠΕ. Ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ θα διενεργήσει ΕΔΕ, αναστέλλοντας παράλληλα  τα καθήκοντα των εμπλεκομένων  καθώς φαίνεται ότι το  τέτοιου είδους δίκτυα τα χρησιμοποιούν επίορκοι υγειονομικοί, προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι ώστε να μην τεθούν σε αναστολή. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πατάξει τέτοιου είδους φαινόμενα και αυστηροποιείται το Νομοθετικό πλαίσιο.

Έτσι ενώ υπάρχουν οι ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις για τους υπαλλήλους οι οποίοι κάνουν τέτοιου είδους πράξεις, προστέθηκε και διοικητικό πρόστιμο πρώτα απ’ όλα για αυτόν, ο οποίος πάει να ζητήσει να λάβει το πιστοποιητικό ή  έχει δηλώσει ψευδώς ότι έχει νοσήσει. Το πρόστιμο είναι ύψους 5.000 ευρώ για κάθε πράξη, όποτε  στην περίπτωση του Παλαμά Καρδίτσας η υπάλληλος η οποία έχει εκδώσει  34-40 πλαστά πιστοποιητικά, θα της καταλογίζονταν πρόστιμο  5.000 ευρώ για καθένα από αυτά.  

Αρνητές δεν δέχονται μετάγγιση από εμβολιασμένους αιμοδότες
 

Σε αυτού του είδους τις κομπίνες υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για πλαστό θετικό αποτέλεσμα σε rapid test, που ανοίγει τον δρόμο για έκδοση  πλαστού πιστοποιητικού νόσησης, ώστε να αποφευχθεί (για ένα 6μηνο) ο εμβολιασμός. Από τη μεριά της η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου αναφέρει ότι οι αρνητές εκμεταλλεύονται κάθε αδυναμία του συστήματος και κάθε εύπιστο ή θρησκόληπτο  υπάλληλο, με δέλεαρ χρηματική αμοιβή ή άλλα ιδεολογικά μέσα για να μπορέσουν να αποκτήσουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης  ή και πλαστά rapid test. 

Εκτός όμως από τους αρνητές του εμβολιασμού, που απειλούν να δυναμιτίσουν μια εθνική προσπάθεια 19 μηνών, τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφονται στα νοσοκομεία σοκαριστικά περιστατικά αρνητών παροχής υπηρεσιών υγείας που παραπέμπουν σε μεσαιωνικές αντιλήψεις.  

Σύμφωνα με τις καταγγελίες  της Άννας Μαστοράκου από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου και της Προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη από το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς στην Αττική, το νέο κίνημα των αρνητών αφορά  ανθρώπους  οι οποίοι έχουν ανάγκη να υποβληθούν σε μία χειρουργική επέμβαση και ζητούν από τους γιατρούς προσερχόμενοι στο νοσοκομείο να μην λάβουν σε μετάγγιση αίμα από εμβολιασμένους πολίτες!

Το παράλογο αίτημα φυσικά δεν γίνεται δεκτό, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένοι κανονισμοί για την αιμοδοσία η οποία πάντα απέχει τουλάχιστον ένα μήνα από οποιοδήποτε εμβολιασμό, με την αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου να υπογραμμίζει πως το εμβόλιο του κορονοϊού δεν περιέχει εξασθενημένο ιό.  Η Ματίνα Παγώνη από τη μεριά της προσθέτει ότι οι γιατροί έχουν απαυδήσει με όσα ακούν και πως η ένταση για αιμοδοσία από το αίμα εμβολιασμένων της θυμίζει παλιότερες αιτιάσεις ανθρώπων που ανήκουν σε  θρησκευτικές οργανώσεις. 

Δύο θάνατοι μετά από άρνηση διασωλήνωσης


Νέα τάση αποτελεί και η άρνηση διασωλήνωσης από ασθενείς που νοσούν με βαριά λοίμωξη covid οι οποίοι δεν παραδέχονται ότι υπάρχει ο κορονοϊός! Στην περίπτωση αυτή ο θεράπων ιατρός ζητά Εισαγγελική παρέμβαση για να διασωληνώσει τον ασθενή αν ο ίδιος η οι οικείοι του αρνούνται καθώς ήδη σε δύο τέτοια περιστατικά οι ασθενείς έχασαν τη μάχη.

Μάλιστα οι ειδικοί υπενθυμίζουν ότι οι ασθενείς που έχουν χαμηλή ποσότητα οξυγόνου στο  αίμα τους (υποξία) δεν έχουν συνειδητότητα ώστε να μπορούν να λάβουν τέτοιες κρίσιμες αποφάσεις. Πέρα όμως από την πνευματική σύγχυση που προκαλεί η καχυποψία υπάρχουν και ακραία περιστατικά παραλογισμού όπως αυτό που συνέβη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα όπου άνδρας ασθενής που διασωληνώθηκε λόγω βαριάς covid λοίμωξης και επιπλοκών και σώθηκε χάρη στις προσπάθειες των γιατρών, όταν ανέκτησε τις αισθήσεις του στη ΜΕΘ ζήτησε το δικηγόρο του με σκοπό να κάνει μήνυση στον ιατρό που τον διασωλήνωσε  ισχυριζόμενος  ότι δεν νόσησε από covid λοίμωξη και πως δεν υπάρχει κορονοϊός!

Γιατροί και νοσηλευτές σε κέντρα υγείας και διαγνωστικά εργαστήρια ακούν και άλλα παράλογα, όπως   την άρνηση πολιτών να υποβληθούν σε ρινοφαρυγγικό  rapid test, προβάλλοντας το απίστευτο επιχείρημα ότι η μπατονέτα είναι εμποτισμένη με καρκινογόνες ουσίες προκειμένου να τους βλάψει. 

Κενά στο ΕΣΥ, διοικητές κάνουν τα στραβά μάτια για να βγει η βάρδια


«Ψεκασμένοι» και αρνητές δημιουργούν ένα σκληρό πυρήνα ανθρώπων που κάνουν ότι μπορούν για να ρίξουν στον τοίχο την εθνική προσπάθεια ανόρθωσης ικανού τείχους ανοσίας, με τους υγειονομικούς «ψεκασμένους» κι αρνητές να δημιουργούν με τη στάση τους δυσαναπλήρωτα κενά στο ΕΣΥ. Όπως καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, σε στρατιωτικά και Πανεπιστημιακά νοσοκομεία δεν επιδίδονται οι πράξεις αναστολής στους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους γιατί οι αποχωρήσεις θα είναι τόσο πολλές που δεν θα βγαίνει η βάρδια.  

Ενδεικτικά στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ 100 υγειονομικοί είναι μη εμβολιασμένοι, μεταξύ των οποίων και ο Διοικητής του Νοσοκομείου, που παραμένουν στις θέσεις τους παρότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζήτησε από τον Διοικητή να παραιτηθεί! Στο Ναυτικό νοσοκομείο 60 μη εμβολιασμένοι επίσης εργάζονται κανονικά για να βγει η βάρδια.

Ανάλογη εικόνα στο νοσοκομείο της Ξάνθης με 92 μη εμβολιασμένους  υγειονομικούς, ενώ στο νοσοκομείο της Δράμας οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι ανέρχονται στους 96. Στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας παραμένουν μη εμβολιασμένοι 170 εργαζόμενοι στον Άγιο Ανδρέα και τουλάχιστον 300 υγειονομικοί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου και εκεί με τη διοίκηση να κάνει τα «στραβά μάτια». Στο νοσοκομείο Σερρών 100 μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι - μεταξύ των οποίων αναισθησιολόγοι - έχουν δημιουργήσει λίστα αναμονής για εκατοντάδες τακτικά χειρουργεία.