ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2017η
Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΦΑΑ στη Θεσσαλονίκη για τα κλειστά πανεπιστήμια

Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΦΑΑ στη Θεσσαλονίκη για τα κλειστά πανεπιστήμια
Φωτογραφία από voria

Με ασκήσεις γυμναστικής στο πλακόστρωτο, δίπλα στο άγαλμα του Βενιζέλου, διαμαρτυρήθηκαν το μεσημέρι φοιτητές των ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ και αθλητές, ζητώντας ασφαλές άνοιγμα της σχολής τους (Τμήμα Επιστήμης της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού) με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, καθώς και ασφαλή επαναλειτουργία των χωρών άθλησης.

Μέλη του φοιτητικού συλλόγου εκτέλεσαν πρόγραμμα γυμναστικής, φορώντας μάσκες και τηρώντας αποστάσεις μεταξύ τους, για να προβάλλουν τα αιτήματά τους, μέσα από το σύνθημα: «Αθλητισμός σημαίνει ζωή».

«Ζητούμε να αθληθούμε με ασφάλεια και να ενισχυθούν οι σχολές και τα αθλητικά σωματεία με πόρους και με προσωπικό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου φοιτητών ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ Ανέστης Βαλαβάνης.

Οι φοιτητές παρέμειναν στον χώρο για περίπου μία ώρα, φωνάζοντας συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Κινητοποίηση φοιτητών στον ΕΛΚΕ του ΑΠΘ

Σε συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) προχώρησαν νωρίς το πρωί φοιτητές, που ανταποκρίθηκαν σε δράση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ).

Οι φοιτητές ανάρτησαν στην είσοδο του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων πανό, με αιτήματα-- μεταξύ άλλων: «Άμεση αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την ανώτατη εκπαίδευση, έκτακτο κονδύλι για της ανάγκες της Εκπαιδευτικής δραστηριότητας του ΑΠΘ, κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, έξω οι εργολαβίες από την φοιτητική μέριμνα, έξω οι επιχειρήσεις από τις σχολές μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ