Δένδιας: Τον Οκτώβριο η υπογραφή της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ

Δένδιας: Τον Οκτώβριο η υπογραφή της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ

Η Ανατολική Μεσόγειος, τα Δυτικά Βαλκάνια και η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τους Αμερικανούς γερουσιαστές, Κρις Μέρφι και Τζον Όσοφ. Μάλιστα ο κ. Δένδιας ανέφερε πως η MDCA (Mutual Defence Cooperation Agreement) εκτιμάται ότι θα υπογραφεί κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον τον Οκτώβριο.

«Βλέπουμε την παρουσία σας εδώ ως ένδειξη της τεράστιας σημασίας που αποδίδουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή», επεσήμανε ο κ. Δένδιας σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Υπενθύμισε επίσης ότι η επίσκεψή τους πραγματοποιείται σε συνέχεια της επίσκεψης του προέδρου της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ στην Αθήνα.

«Η παρουσία σας εδώ έρχεται, σε μια πολύ σημαντική στιγμή για την περιοχή και για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τη στρατηγική διμερή συνεργασία μας», τόνισε χαρακτηριστικά. «Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας, την οποία εκτιμώ ότι θα υπογράψουμε κατά την επερχόμενη επίσκεψή μου στην Ουάσιγκτον τον Οκτώβριο», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Όπως επισήμανε, σήμερα οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην περιοχή και την κατάσταση στη Μεσόγειο και να ανταλλάξουν απόψεις για το μέλλον.