ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Νέες προκλήσεις από το τουρκικό ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχουν «Ελληνόπουλα» στα Πομακοχώρια

Δεν υπάρχουν «Ελληνόπουλα» στα Πομακοχώρια

Προκαλεί εκ νέου το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναδημοσιεύοντας την ανακοίνωση της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» και καταδικάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην προ ημερών τηλεδιάσκεψη με μαθητές του νηπιαγωγείου Πάχνης στην Ξάνθη.

«Καταγγέλλουμε τις φράσεις "Πομακοχώρια" και "Ελληνόπουλα" του πρωθυπουργού της Ελλάδας κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την τηλεδιάσκεψη που έκανε στις 18 Μαΐου ημέρα Τρίτη με τη δασκάλα και τους μαθητές του νηπιαγωγείου Πάχνης. Εκτιμούμε πως πρόκειται για μία στάση ενάντια στα αιτήματα της μειονότητας και άρνηση της επίσημης ταυτότητάς μας. Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτού του είδους τις πολιτικές επιβολής και να είναι πιο εποικοδομητική στο θέμα της ελευθερίας της μειονότητας να εκφράσει τον εαυτό της», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ έσπευσε να αναδημοσιεύσει την ανακοίνωση της επιτροπής  συμπληρώνοντας σε δική του ανάρτηση: 

«Υποστηρίζουμε τη δήλωση του συμβουλίου και για άλλη μια φορά καλούμε την Ελλάδα να τερματίσει την άρνηση της τουρκικής ταυτότητας των συγγενών μας που ζουν στη χώρα τους και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)».