«Δεν θα δεχθούμε συμβιβασμούς που θα ζημιώσουν το μέλλον της Ευρώπης»
Ντι Μάιο σε Μαας

«Δεν θα δεχθούμε συμβιβασμούς που θα ζημιώσουν το μέλλον της Ευρώπης»

Κατ' ιδίαν συνάντηση είχαν στη Ρώμη ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας με κύρια θέματα στην ατζέντα τους τον τουρισμό, την κρίση στην Λιβύη και την προσπάθεια στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας λόγω των συνεπειών του κορονοϊού.

Σε ό,τι αφορά το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, ο Ντι Μάιο τόνισε ότι «η χώρα του δεν μπορεί να δεχθεί συμβιβασμούς που μπορεί να ζημιώσουν το μέλλον της Ευρώπης». Παράλληλα ευχαρίστησε τη Γερμανία «για τη στήριξη που προσέφερε σε ένα φιλόδοξο σχέδιο» και υπογράμμισε ότι η χώρα του θα εργασθεί μαζί με το Βερολίνο για να υπάρξει ικανοποιητική λύση σε ό,τι αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στις δηλώσεις του, ο Ιταλός υπουργός τόνισε ότι η έλευση Γερμανών τουριστών θα είναι αναμφίβολα θετική για την ιταλική οικονομία και ότι θεωρεί σημαντικό το ότι όλοι οι τουρίστες γενικότερα μπορούν πλέον να μετακινούνται και πάλι ελεύθερα εντός της ΕΕ.

«Αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τους παλιούς διχασμούς, αν χτίσουμε πάνω στην αλληλεγγύη και την συνοχή των τελευταίων εβδομάδων, τότε η Ευρώπη θα μπορέσει να βγει ισχυρότερη από την κρίση» τόνισε από την μεριά του ο Χάικο Μάας. Η πεποίθηση του γερμανού υπουργού είναι ότι «καμία χώρα δεν θα πετύχει την οικονομική ανάκαμψη, αν ο γείτονάς της δεν βγει από την κρίση, αν η ζήτηση ραγίσει, αν η αλυσίδα αξιών διακοπεί».

Οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν επίσης στην ανάγκη πλήρους στήριξης της αποστολής «Ειρήνη» για την τήρηση του εμπάργκο όπλων στην Λιβύη.

(Michael Kappeler/Pool via AP)