Γ. Τσατάνη στην Προανακριτική: «Δέχθηκα βρόμικο πόλεμο - Δεν ενέδωσα στις πιέσεις»

«Δέχθηκα βρόμικο πόλεμο - Δεν ενέδωσα στις πιέσεις»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Αντίγραφα από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Δ. Παπαγγελόπουλο, τα οποία αποδεικνύουν τις μεταξύ τους επαφές, προανήγγειλε ότι θα προσκομίσει η Γ. Τσατάνη, μιλώντας εκ νέου για πιέσεις και απειλές. Επανέλαβε ότι της αφαιρέθηκε η φρούρηση λίγο πριν το χτύπημα από τους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες η Γ. Τσατάνη δήλωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου της Επιτροπής, Ι. Μπούγα, ότι «Έχω αντίγραφο από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που θα αποδείξει τα τηλεφωνήματα με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Θα σας το προσκομίσω».

Την ίδια ώρα στο τραπέζι των… πιέσεων για τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης έπεσε ένα ακόμη όνομα. Αυτό της Ευτέρπης Κοτζαμάνη η οποία είχε αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα το 2016, εξαπολύοντας μύδρους και μιλώντας ανοικτά για εξωδικαστικές παρεμβάσεις. «Από την δήλωση της κας Κοτζαμάνη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το 2016 το συμπέρασμα είναι σαφές: Υπονοούσε την ύπαρξη εξωδικαστικών παρεμβάσεων», εμφανίζεται να λέει η πρώην εισαγγελέας Εφετών. 

Η Γ. Τσατάνη αναφέρθηκε εκ νέου και στο θέμα της τρομοκρατικής σε βάρος της, ενέργειας τονίζοντας ότι λίγες ημέρες πριν δεχθεί το χτύπημα της είχε αφαιρεθεί η φρούρηση

Αναλυτικά οι διάλογοι: 

Ο Παπαγγελόπουλος νόμιζε ότι θα ενδώσω. Δεν υπέκυψα όμως στον βρόμικο πόλεμο.

Ι.Μπούγας: Είχατε πει ότι «έχετε όλα τα στοιχεία για τις πιέσεις που δεχθήκατε από τον κ. Παπαγγελόπουλο». 

Γ.Τσατάνη: Έχω αντίγραφο από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που θα αποδείξει τα τηλεφωνήματα με τον κ.Παπαγγελόπουλο. Θα σας το προσκομίσω. 

Ζ.Ράπτη: Στην αναφορά σας στον Άρειο Πάγο υποστηρίζετε ότι παρανόμως ο κ. Παπαγγελόπουλος σας αφαίρεσε την δικογραφία Βγενόπουλου.

Γ.Τσατάνη: Κάθε μου παραγγελία την κοινοποιούσα στην Εισαγγελέα του Αρείου  Πάγου. Όμως από πλευράς του κ. Παπαγγελόπουλου έχω να πω ότι εδώ έχει λάβει χώρα ειδική καθορισμένη συμπεριφορά του. Δηλαδή «διώξτε την δικογραφία και να παραδοθεί αλλού». 

Ζ.Ράπτη: Έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο;

Γ.Τσατάνη: Από το 1981 μεχρι το 2019 προσωπικά εγώ δεν γνωρίζω να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Οπωσδήποτε βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση. Ίσως ο κ.Παπαγγελόπουλος πίστευε οτι ήμουν ένα διαβλητό άτομο και οτι θα ενδώσω. Παρά την στοχοποίηση εγώ δεν ενέδωσα. Δεν μπορούσα να δεχθώ οτι θα ερχόμουν αντιμέτωπη με όλο αυτό τον βρόμικο πόλεμο που είχε προεκτάσεις και σε μέλη της οικογενείας μου.

Ήμουν στόχος και μου πήραν την φύλαξη. Αυτοβούλως πήγα να καταθέσω γιατί μπορούσα να αναγνωρίσω πρόσωπα

Γ.Τσατάνη: Δεν μπορώ ακόμη να εξηγήσω γιατί αμέλησαν για την ασφάλειά μου. Η στοχοποίησή μου ήταν μεγάλη και όμως μου αφαίρεσαν την φύλαξη που είχα από το 2011. 

Ζ.Ράπτη: Απευθυνθήκατε γι αυτό σε κάποιον αρμόδιο;

Γ.Τσατάνη: Έκανα την αναφορά μου. Αργότερα συνάντησα τυχαίως στο αεροδρόμιο τον τότε Υπουργό Προστασίας και του είπα «Υπουργέ, μου την ανάψατε». Εκείνος είπε για την φύλαξη: «Ε, σου την επαναφέραμε». Αυτά, και ο νοών νοείτω... Εγώ πάντως πήγα το 2018 και κατέθεσα αυτοβούλως. Θα μπορούσα να αναγνωρίσω και πρόσωπα που με παρακολουθούσαν. Όμως ούτε φωτογραφία, ούτε τίποτε άλλο μου επεδείχθη. Και μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για επίθεση που θα μπορούσαν να τραυματισθούν πολλά άτομα. 

Η Κοτζαμάνη όταν υπονοούσε εξωδικαστικές παρεμβάσεις αναφερόταν στον Παπαγγελόπουλο 

Γ.Τσατάνη: Στην δήλωση της κας Κοτζαμάνη, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το 2016 το συμπέρασμα είναι σαφές: Υπονοούσε την ύπαρξη εξωδικαστικών παρεμβάσεων. 

Ι.Μπούγας: Αφορούσε και την δική σας υπόθεση αυτό που λέτε;

Γ.Τσατάνη: Ναι. Αυτό το έχω αντιληφθεί. 

Ι.Μπούγας: Πιστεύετε ότι η κα Κοτζαμάνη αναφερόταν σε ποιους για αυτές τις εξωδικαστικές παρεμβάσεις;

Γ.Τσατάνη: Μόνο στον κ.Παπαγγελόπουλο. Κανέναν άλλο.